Workshop Vrijwilligersmarketing op 22 september

Meer vrijwilligers leren werven?

Op 22 september organiseert i-doe een workshop vrijwilligersmarketing in het Dorpscentrum Oegstgeest waarin marketingadviseur en -trainer Ralf Fleuren deelnemers inspireert om op vernieuwende en doeltreffende manier in vier stappen vrijwilligers te werven. Tijdens de workshop wordt de vierstappenmethode met praktijkvoorbeelden uitgelegd en gaan de deelnemers meteen aan de slag. 
Uiteraard worden de Corona-maatregelen in acht genomen.

Wat
Hoe kan ik meer vrijwilligers werven? Wat kan ik doen om nieuwe doelgroepen bereid te vinden zich in te zetten als vrijwilliger? Hoe breng ik ons vrijwilligerswerk voldoende onder de aandacht van potenti├źle vrijwilligers? Hoe kan ik ge├»nteresseerde vrijwilligers overtuigen om bij ons aan de slag te gaan?

Organisaties die met vrijwilligers werken hebben steeds meer moeite om voldoende vrijwilligers te werven. Veel mensen hebben geen zin meer om zich lange tijd in te zetten. Vrijwilligers werven anno nu vraagt een frisse blik op de inzet van vrijwilligers en de manier waarop je ze kunt bereiken en overtuigen. Er zijn nog steeds heel veel mensen die zich graag vrijwillig inzetten voor een ander. Die hun talenten willen gebruiken voor jullie organisatie.

Door wie
Speciaal voor mensen die inspiratie zoeken om vrijwilligers te werven wordt een workshop vrijwilligersmarketing georganiseerd. Ralf Fleuren (van Bliqsem) verzorgt de workshop waarin mensen worden getraind in het werven van vrijwilligers met slimme marketingmiddelen. Via een gestructureerde vierstappenmethode worden de deelnemers vertrouwd met een praktische en effectieve manier van werven van vrijwilligers. Vrijwilligersmarketing is een term die Ralf Fleuren heeft geïntroduceerd om vrijwilligersorganisaties te stimuleren op een vernieuwende manier, met slimme inzichten uit de marketing, vrijwilligers te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk.

De workshop duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een interactieve uitleg van de vierstappenmethode van vrijwilligersmarketing, voorzien van voorbeelden uit de vrijwilligerspraktijk en daarbuiten. Tijdens de workshop zullen de deelnemers ook opdrachten maken om het geleerde meteen te leren toepassen. Aan het einde van de workshop krijgen de deelnemers een checklist en digitaal werkboek mee waarmee ze zelf verder met het geleerde aan de slag kunnen gaan.

Wanneer
De workshop vindt plaats op dinsdag 22 september van 19:30 ÔÇô 22:00 uur

Waar
Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9, 2341 HA Oegstgeest

Voor wie
Voor non-profit organisaties uit Oegstgeest. Er kunnen 15 mensen deelnemen en minimaal 10 om de workshop door te laten gaan. Organisaties die uit de regio komen kunnen op de wachtlijst geplaatst worden en bij minder belangstelling vanuit Oegstgeest tegen een geringe onkosten vergoeding deelnemen.

Wat kost het

De deelnemers kunnen gratis deelnemen aan deze workshop. Het organiseren van de workshop is echter niet kosteloos, er wordt op je gerekend. Annuleren kan minimaal een week van te voren, zodat we iemand van de wachtlijst kunnen benaderen of regel een vervanger zoals een collega binnen de organisatie.

Aanmelden en meer informatie
Vragen en/of aanmelden kan bij Lotte Burgmeijer, via een mail naar lotte@i-doe.nl met in het onderwerp ‘Workshop Vrijwilligersmarketing’ (of bellen naar 06-82252963).┬á

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief!