Duurzaamheid – Ideewinkel

Blog – Organisaties in het zonnetje
Week 1: Duurzaamheid
Geschreven: Liselotte Cassee
Bron: de vacaturebank i-Doe, website Ideewinkel, unplash.com

De maand december gaat bijna van start, het moment om samen te komen, Sinterkerst en oud & nieuw te vieren en om langs te gaan bij de familie(s). Ook is december de laatste maand om de goede voornemens  van 2019 uit te voeren. Ach ja, de voornemens die nog over zijn, of beter gezegd, wat er nog van over is. Daarom kom ik in deze mooie wintermaand met elke week een blog. In deze blog worden één of meer organisaties in het zonnetje gezet.  Deze organisatie(s) hebben inspirerende ideeën over verschillende thema’s en hebben vacatures voor vrijwilligers. Hopelijk word jij geïnspireerd om toch nog dat laatste voornemen waar te maken, of anders om een nieuwe te maken voor 2020. Het thema van deze week  is duurzaamheid.  

Stichting Ideewinkel

Denk je aan duurzaamheid in Leiden, dan denk je aan de Ideewinkel. De Ideewinkel is een organisatie die hulp biedt aan duurzame initiatiefnemers. Zij faciliteren hen door verschillende hulp aan te bieden op verschillende thema’s. De thema’s zijn gericht op formele en financiële hulp, en ook op kennisuitwisseling. 

Hiernaast biedt de Ideewinkel voor initiatiefnemers  een platform in het groene Ideecafé. Hier kunnen initiatiefnemers zich presenteren. Het uiteindelijke doel hier is om mensen samen te brengen en om samen te kijken naar een duurzame toekomst. 

Door het ondersteunen van duurzame initiatieven werkt de Ideewinkel  mee aan de “Global goals” van de V.N. die op 25 september 2015 zijn vastgesteld. Een andere organisatie die hier ook aan mee werkt is Unicef Leiden. 

Als vrijwilliger bij de Ideewinkel leert u over duurzaamheid en kan jij jouw kennis over duurzaamheid delen. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen in een gemotiveerd team. Je werkt samen aan een duurzame wereld. Hieronder heb ik een top drie aan vacatures van de Ideewinkel uitgelicht:

  • Penningmeester
    Wil je graag jouw financiële (bestuurders)ervaring inzetten voor de verwerkelijking van duurzame projecten in Leiden? Kun je goed lobbyen? Hou je van kloppende getallen? Dan zoeken wij jou! Check deze link voor meer informatie: https://i-doe.nl/vacature/detail/237/
  • Programmamakers van het groene ideecafé
    Wil jij graag actief bijdragen aan de promotie van een lokaal of regionaal duurzaam initiatief? Ben jij een kritisch creatief organisatietalent? Dan zoeken wij jou! Check deze link voor meer informatie: https://i-doe.nl/vacature/detail/240/
  • Communicatieadviseur
    Wil je graag mee werken aan de verduurzaming van Leiden? Hou je van netwerken en het heb concreet vormgeven van een sprankelend communicatiebeleid? Dan zoeken wij jou! Check deze link voor meer informatie: https://i-doe.nl/vacature/detail/246/

Vlog #6 – Mee met Karaokenight

Check alle vlogs en video’s op ons Youtube kanaal

Benieuwd naar vrijwilligerswerk in en rondom regio Leiden? Bekijk de vlogs en video’s op ons Youtubekanaal met onder andere:

Is i-doe jongerenproof? Ontdek het in dit filmpje. Wil je meer filmpjes zien van ‘STAD’ en jongeren die zich vrijwillig inzetten in Leiden? Check het hier.

Inschrijven nieuwsbrief!