Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)

 
“Maatschappelijk betrokken ondernemen is het vrijwillig investeren in de lokale samenleving, vanuit het bedrijfsleven, door het beschikbaar stellen van expertise, menskracht, faciliteiten, middelen, gelden en netwerken.”

 

 

 

Maatschappelijk betrokken ondernemen

want vele handen maken licht werk

MBO71 is een nieuw platform uit de koker van i-doe, dat zich richt op het informeren en stimuleren van het bedrijfsleven omtrent Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, en ondersteunt daarbij organisaties uit de regio. MBO71 speelt in op de toenemende hulpvraag voor vrijwillige werkers, middelen en kennis. Zij faciliteert als onafhankelijke intermediair zowel het bedrijfsleven als maatschappelijke organisaties in het optuigen van samenwerking.

Dit doet zij door:

  • informatievoorziening via het on- en offline platform;
  • het belichten van de mogelijkheden, hulpvragen, lokale initiatieven en projecten;
  • bemiddeling tussen bedrijven en organisaties;
  • het matchen van vraag & aanbod via het online ‘Beursplein’.

 

 

Zonder vrijwilligers geen feest

zij verdienen ondersteuning

Er heerst een structureel tekort hulp bij o.a. sportverenigingen, scholen, lokale events en sportactiviteiten. De oplossing ligt deels in ondersteuning vanuit het bedrijfsleven, door de inzet van mankracht, kennis, middelen en het netwerk.

 

Voor betrokken ondernemers

social return on investment

Laat je informeren en inspireren en ontdek wat jij kunt doen. Treed toe als partner van MBO71 en ontdek de mogelijkheden, hulpvragen en het aanbod van collega-bedrijven op het ‘Beursplein’. Heb jij als organisatie een hulpvraag of als bedrijf de wens betrokken te ondernemen.

 

         

 

Voor organisaties

om in te spelen op de hulpvraag

MBO71 speelt in op de toenemende vraag vanuit maatschappelijke organisaties. Het wordt steeds moeilijker vrijwillige werkers te vinden op allerlei niveaus. MBO71 begeleidt organisaties in het formuleren van de hulpvraag en biedt een podium deze constructief onder de aandacht te brengen bij het bedrijfsleven. Houd de website en je mailbox in de gaten, want rond september kun jij zelf je MBO-vraag online zetten.

 

MBO71 is een initiatief van i-doe in samenwerking met bedrijven & organisaties uit de 071 regio:

Inschrijven nieuwsbrief!