MBO matches

Vier het Leven (zonder stress)
Stichting Vier het Leven organiseert leuke (culturele) activiteiten voor ouderen die niet graag alleen op pad gaan. Hun vrijwilligers kregen van Bureau Blankensteijn een workshop aangeboden over het omgaan met stress in situaties waarmee ze te maken kunnen hebben. Lees hier het hele verhaal over deze match.

Energie op de planken
Koos Burgmeijer heeft twee kanten: de zakelijke en de theaterkant. Hij werkt namelijk bij EE Care, een energie intermediair voor bedrijven en particulieren, en staat in zijn vrije tijd graag op de planken. Het was dan ook niet gek dat Koos als mede-eigenaar van EE Care bij Beursplein een match maakte met theater Ins Blau, het vlakkevloertheater van Leiden. Lees hier verder.

Gedeelde scholing voor studenten(maatjes)
Judith Vollebregt van Vitalis, Marian Krol van Eva en Ine van der Lans van de Vriendendienst kenden elkaar al langer uit het werkveld. Tijdens Beursplein ontstond het idee om een scholingsaanbod voor studenten uit te zetten onder vrijwilligers van alle drie de organisaties. Een goed idee, zoals je hier kunt lezen.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!