Vraag & aanbod

Hoe gaat het werken?

Bedrijven zijn steeds vaker maatschappelijk actief. Maar organisaties en bedrijven weten elkaar nog niet altijd te vinden. MBO71 bemiddelt online via de marktplaats, waar vraag en aanbod samenkomen. Organisaties kunnnen via het eigen iDoe-profiel een specifieke MBO-hulpvraag indienen. Deze wordt automatisch doorgeplaatst op de website van MBO71. Let op! Een dergelijke aanvraag dient te voldoen aan specifieke criteria, waarbij wij graag helpen.

Organisaties

Ben je een non-profitorganisatie en heb je een profiel bij iDOE aangemaakt? Dan zie je gedurende de zomervakantie in je profiel de optie ‘MBO-vraag’. Kun je als organisatie een bijdrage uit het bedrijfsleven goed gebruiken? Vink dit dan aan bij het aanmaken van een nieuwe vacature. Of creëer een specifieke MBO-oproep. 

Betrokken ondernemen

Als bedrijf kun je straks een bedrijfsprofiel aanmaken en jouw expertise, middelen of menskracht inzetten om zo non-profitorganisaties (stichtingen, verenigingen) hulp te bieden bij de activiteiten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld culturele evenementen of sportactiviteiten op leefbaarheidsprojecten in de regio.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!