Vraag- en aanbodplatform

Hoe gaat het werken?

Bedrijven zijn steeds vaker maatschappelijk actief. Maar organisaties en bedrijven weten elkaar nog niet altijd te vinden. iDOE faciliteert al jaren een online vacaturebank om vrijwilligers met non-profit organisaties te matchen. Het nieuwe online vraag- en aanbodplatform maakt het eerdaags mogelijk om organisaties met bedrijven te matchen in de vorm van mensen, middelen, kennis. Zie het als een marktplaats voor regio Leiden zonder directe tegenprestatie in geld.

Organisaties

Ben je een non-profit organisatie en heb je een profiel bij iDOE aangemaakt? Dan zie je gedurende de zomervakantie in je profiel de optie ‘MBO vraag’. Kun je als organisatie groepen vrijwilligers goed gebruiken? Vink dit dan aan bij het aanmaken van een nieuwe vacature. Heb jij iets anders nodig dan (een groep) vrijwilligers, bijvoorbeeld behoefte aan expertise in de vorm van een training, en heb je hier geen geld voor als non-profit organisatie? Plaats dan je MBO-vraag online en iDOE doet haar best om een Maatschappelijk Betrokken Onderneming te vinden die dit zonder directe tegenprestatie wilt aanbieden.

Bedrijven

Als bedrijf kun je straks een bedrijfsprofiel aanmaken en jouw expertise, middelen of menskracht (je medewerkers vrijwillig laten inzetten) aanbieden. Non-profit organisaties (stichtingen, verenigingen) kunnen je hulp vaak goed gebruiken, maar hebben er het geld niet voor. Dit betekent niet dat het jouw bedrijf niets oplevert. 

Wat doet iDOE

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/ trainingen / thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit iDOE en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties (link naar waarderingsactiepagina), campagnes, verhalen (link naar verhalen) evenementen (link naar agenda).
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uit dagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen mee doet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!