MBO voor organisaties

Wanneer je hulp nodig hebt binnen je organisatie, denk je al snel aan het aantrekken van vrijwilligers. Bij benodigd materiaal, of andere zaken die geld kosten, denk je snel aan sponsoring. Maar een optie die vaak vergeten wordt, is het samenwerken met bedrijven die maatschappelijk betrokken willen ondernemen (MBO).

Het is als organisatie tijdrovend en wellicht frustrerend om zomaar bedrijven op te bellen om te vragen of ze willen samenwerken. MBO71 ondersteunt organisaties in het formuleren van hun hulpvraag. Via het on- en offline Beursplein, waar vraag en aanbod samenkomen bemiddelen wij in het vinden van de juiste match. 

Wat heb je nodig?

MBO71 helpt bij het formuleren van de hulpvraag

Meld jouw mbo-vacature of hulpvraag aan via je i-doe-profiel? Wees zo specifiek mogelijk op (zie tips). Hoe duidelijker je aanvraag, hoe beter een bedrijf kan ondersteunen. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

 

Tips voor het opstellen van een goede hulpvraag

Wees duidelijk over wat je nodig hebt

  • Waar zijn jullie concreet naar opzoek.
  • Naam organisatie en locatie
  • in de vacature tekst de omschrijving: Wat hebben we nodig? (qua middelen, inzet kennis & mankracht)
  • Wat houdt je hulpvraag precies in? (Eenmalig of meermaals? Hoeveel uur? Hoeveel materiaal? Etc)

Vrijwillig is niet vrijblijvend

wat kun jij voor de ander betekenen?

Wat kun jij als organisatie betekenen voor een bedrijf? Ben je een sportvereniging, dan heb je misschien wel gratis tickets voor een wedstrijd beschikbaar, bied je EHBO-cursussen aan, dan kun je deze als dienst aanbieden op het Beursplein aan bedrijven en organisaties. Wederkerigheid is niet verplicht, maar kan je samenwerking mooier maken.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!