Dien een MBO- hulpvraag in

Wanneer je hulp nodig hebt binnen je organisatie, denk je al snel aan het aantrekken van vrijwilligers. en sponsoring. Een optie die vaak vergeten wordt, is het samenwerken met bedrijven die maatschappelijk betrokken willen ondernemen (MBO). Dit kan in de vorm van middelen, mankracht en expertise.

MBO71  bemiddelt tussen non-profit organisaties en bedrijven met als doel het creëren van samenwerking. Daarbij ondersteunen wij organisaties bij het formuleren van de hulpvraag. En zorgen wij voor zichtbaarheid en verbinding via het on- en offline Beursplein, waar vraag en aanbod samenkomen. Ook organiseren wij diverse activiteiten waaronder workshops en matchmaking events.

Wat heb je nodig?

MBO71 helpt bij het formuleren van de hulpvraag

Meld jouw mbo-vacature of hulpvraag aan via je i-doe-profiel? Hoe duidelijker je aanvraag, hoe beter een bedrijf kan ondersteunen. Ons team kijkt mee en zoekt naar oplossingen voor de hulpvraag binnen haar netwerk. Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

 

Hoe stel je een geschikte hulpvraag op

Wees duidelijk over wat je nodig hebt

  • Waar zijn jullie naar opzoek & met welk doel.
  • Wat heb je daarvoor nodig i.v.v. middelen, inzet kennis & mankracht.
  • Wat houdt je hulpvraag precies in? (Eenmalig of meermaals? Hoeveel uur? Hoeveel materiaal? Etc.)

Vrijwillig is niet vrijblijvend

wat kun jij voor de ander betekenen?

Wat kun jij als organisatie betekenen voor een bedrijf? Ben je een sportvereniging, dan heb je misschien wel gratis tickets voor een wedstrijd beschikbaar, bied je EHBO-cursussen aan, dan kun je deze als dienst aanbieden op het Beursplein aan bedrijven en organisaties. Wederkerigheid is niet verplicht, maar kan je samenwerking mooier maken.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!