Op stap met wethouder Damen

De stad wasemde nog de lucht van verschraald bier en wildplassers. Het was de dag na 3 oktober en verder waren de straten eigenlijk al verrassend schoon. Wel was het oppassen geblazen met de fietsbanden in verband met stukjes glas. Wethouder Damen kwam bij ons op bezoek, 4 oktober.

Op kantoor vertelden we uitgebreid over ons werk en ze stelde wel duizend vragen. Erna stapten we op de fiets. Op de parkeerplaats stond de dierenambulance te wachten, het was immers dierendag, en de coƶrdinator (zelf eerst 16 jaar vrijwilliger geweest) sprak uitgebreid over de organisatie en de uitdaging van het inroosteren van de vrijwilligers en het vinden van een geschikt nieuw pand.

Via de singel kwamen we terecht bij de artiesteningang van de Gebr. de Nobel. In de tofste artiestenfoyer van het gebouw wachtten Bob en Natalie op ons. Beide zeer actieve vrijwilligers die spraken over hun vrijwilligerswerk. “Het is net een grote familie hier.”

Op weg naar de bibliotheek, waar ons Open Contactpunt zit, liepen we nog even binnen bij de Wereldwinkel. Is het je opgevallen dat de winkelmedewerkers daar altijd vriendelijk zijn? Dat komt omdat het een heel leuke plek is, vertelde vrijwilliger Joke, die tot ons grote genoegen ook nog coƶrdinator van de Tony Chocolonely repen was. Na een uitgebreide proeverij, kwamen we aan bij de bieb, waar net de vrijwilligers van het TaalcafƩ klaar waren. Ook zij spraken honderduit over hun inzet en hoeveel dat voor henzelf, als de bezoekers betekent. Een geslaagd werkbezoek!

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiĆ«le) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!