Eerste Maatjesfestival voor herhaling vatbaar

Op 9 november vond in de pop-up van i-doe aan de Nieuwstraat 7 en in de openbare bibliotheek aan de Nieuwstraat 4 het eerste Maatjesfestival plaats. Een tiental organisaties presenteerde zich in de centrale hal van de bibliotheek terwijl zanger Melle Boddaert de bezoekers trakteerde op prachtige songs.

Organisaties als EVA, De Haardstee, Vitalis, Kandidatennet en Fietsmaatjes toonden geïnteresseerde bezoekers welke mogelijkheden zij bieden om ‘iets voor een ander’ te doen. Het bood bezoekers de kans de mogelijkheden en diversiteit van dit vrijwilligerswerk te ontdekken.

Extra aandacht
Als maatje word je gekoppeld aan iemand die even wat extra aandacht nodig heeft. Dat kan voor een korte periode zijn maar kan ook een langere periode betreffen. Het Maatjesfestival is een samenwerking van i-doe en vele organisaties met maatjesprojecten. 

Gezien de vele bezoekers en de enthousiaste reacties is het Maatjesfestival voor alle partijen zeker voor herhaling vatbaar.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!