Hoe gaat het eigenlijk met…Neline?

Neline schreef onlangs een verhaal over de Open Monumentendagen, waarin ze vertelde ook zelf aan de slag te gaan. De dagen zijn inmiddels achter de rug en we zijn benieuwd naar haar ervaring als vrijwilliger.

“Ik was tijdens de Open Monumentendagen actief als toezichthouder en teller. Deze woorden typeren mijn ervaring: gezellig, enthousiasme, druk, sociaal, samen, vrijwilligers, verantwoordelijk, veel bezoekers, rondleidingen, koormuziek, interessant, mooi gebouw, historisch, verdiepend, inspirerend, verrassend, borrel met vrijwilligerspresentje na afloop in het Stadhuis. Als je van oude gebouwen, geschiedenis, de stad Leiden en gezelligheid houdt, raad ik je zeker aan om je als vrijwilliger voor volgend jaar op te geven! Ik ga zeker nogmaals aan de slag.”

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!