Hoe gaat het eigenlijk met…Rick Koelman (23)?

Rick was zelf vijf jaar oud toen bij bij VV Oegstgeest als jochie voor het eerst achter de bal aanrende. Op zijn 16e bleek er bij de club behoefte te zijn aan trainers. Een vriend en hij werden gevraagd en ze dachten ‘waarom ook niet?’. “En nu zijn we acht jaar verder en ben ik er nog steeds. Dit jaar train ik jongeren van 17-18 jaar en volgend jaar ga ik de meiden van 11-12 jaar trainen.”


In het dagelijks leven is hij banketbakker en daarnaast ziet hij kans om vijf tot zes dagen per week op de club te zijn. Je zou denken dat Rick het er erg naar zijn zin heeft. “Ja, mijn bed staat er nog net niet! Als ik iets doe, dan ga ik er ook voor de volle 100% voor.”

Naast twee keer per week trainen en op zaterdag toernooi houdt Rick zich ook met allerlei andere zaken bezig, zoals de evenementencommissie, het bemannen van de kantine en op zondag samen met alle vrijwilligers schoonmaken.
Om trainer te kunnen zijn heeft hij twee vrijwilligerscursussen gevolgd en hij is nu net toegelaten tot een cursus van de KNVB. “Zo kan ik me nog meer professioneel inzetten voor de jeugdtrainingen. Ik heb er zin in!”

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!