kringloopbedrijf het warenhuis: “eerst doen, dan bijsturen”

De redactie van Jekuntmeer.nl ging op bezoek bij Het Warenhuis en sprak daar Cindy. Zij kwam zes jaar geleden binnen als vrijwilliger en kreeg vervolgens de zorg voor de vrijwilligers en alle bijzondere activiteiten voor klanten. Het Warenhuis nam haar na verloop van tijd in dienst en nu is ze Coƶrdinator Stafdiensten.

Het Warenhuis is een kringloopbedrijf waar 130 mensen werken waarvan 100 met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast de zorg voor het milieu is het ondersteunen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt de belangrijkste doelstelling: Cindy: “Wij organiseren diverse projecten en activiteiten voor iedereen. Er is geen indicatie voor nodig. Wij zijn een PiĆ«zo-organisatie* en zetten ons in voor de ontwikkeling en groei van mensen. Wij praten uitgebreid met mensen over wat men wil leren. Daarnaast kan men punten verzamelen door aanwezig te zijn en dan wordt de opleiding door het Warenhuis betaald.”

Lees het volledige artikel op Jekuntmeer.nl

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiĆ«le) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!