Let op de vacaturebank van iDOE is niet meer actief.
Op de homepage van IDOE staat waar je nu terecht kan. Hou je profiel nog wel actief voor Beursplein, deze gaat binnenkort over naar SPARK!
sparkleiden.nl

Nieuwsbrief iDOE veranderingen januari 2021

Januari 2021

iDOE veranderingen: Wat stopt er en wat gaat er door?

In deze nieuwsbrief informeren we over de ontwikkelingen bij iDOE. Binnenkort ontvangen jullie per onderdeel een aparte nieuwsbrief met uitgebreidere informatie.

Wat verandert?

Twee organisaties van iDOE (Jong iDOE en MBO71) gaan verder onder een nieuwe naam en met nieuwe partners.

In de 3 gemeentes (Leiden, Zoeterwoude, Oegstgeest) stoppen we helaas met de algemene ondersteuning van vrijwillige inzet.

iDOE en onze partners hebben er alles aan gedaan om deze overgang  met behoud van de kennis en kunde door te voeren zodat al het belangrijke en mooie vrijwilligerswerk verder ondersteund wordt!

De komende maanden blijft de website en de vacaturebank van iDOE live om de overgang en voortzetting te waarborgen.

Wat gaat door? MBO71 en Jong iDOE

MBO71 – Maatschappelijke Betrokken Ondernemen in de Leidse Regio

MBO71 heeft een krachtige samenwerking met SPARK en Eureka. Deze combinatie van Maatschappelijke Betrokken, Maatschappelijke Verantwoord (SPARK) en Sociaal Verantwoord (Eureka) ondernemen vinden wij ontzettend gaaf! Zo kunnen wij organisaties nog beter ondersteunen door de match met bedrijven die op zoek zijn naar maatschappelijke partijen om te helpen. Denk aan kennis, vrijwilligerswerk en middelen. We informeren jullie z.s.m. met een specifieke update over hoe we te werken gaan en wat wij jouw organisatie kunnen brengen! Behoud daarom zowel je account op iDOE en MBO71!

www.mbo71.nl en https://i-doe.nl/maatschappelijk-betrokken-ondernemen/

Jong iDOE

Jongereninitiatief Jong iDOE is dé ondersteuning voor jonge vrijwilligers, of organisaties die jonge vrijwilligers zoeken. Een team van jongeren staat voor je klaar! Samen met partners zoals SOL Leiden zorgen we er voor dat zo veel mogelijk jonge mensen vrijwilligerswerk kunnen doen. Wij geloven er in dat dit onwijs goed is voor hun ontwikkeling en nodig voor de regio. Behoud daarom je account! We informeren je snel over de ontwikkelingen!

Jongeren en vrijwillige inzet | i-doe (i-doe.nl) iDOE    

iDOE stopt met de vrijwilligersondersteuning

Een deel van de gebruikers van iDOE is op de hoogte van de ontwikkelingen in het Sociaal Domein in Leiden.

iDOE heeft altijd een waardevolle subsidierelatie met de gemeente Leiden gehad. In verband met een aanbesteding zijn deze middelen aan een andere partij gegund en zal iDOE het vrijwilligerswerk binnenkort niet langer ondersteunen. Ten gevolge van deze aanbesteding heeft iDOE ook in de andere gemeentes waar wij werkzaam zijn de eveneens waardevolle samenwerking helaas opgezegd. Hieronder informeren we je over de nieuwe partijen die in deze gemeente de ondersteuning oppakken. In opvolging van deze nieuwsbrief delen wij per gemeente meer contactinformatie en vervolgacties.

Vrijwilligerswerk Leiden –  Incluzio Leiden

In Leiden stopt iDOE met de vrijwilligersondersteuning vanaf maart 2021. Alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf 1 februari terecht bij Incluzio Leiden. Hun vrijwilligerscoaches staan voor je klaar. De maand februari gebruiken we als een overdrachtsmaand zodat Incluzio met de juiste informatie verder kan en vrijwilligers en organisaties de gelegenheid hebben om het profiel over te zetten.

Vrijwilligerswerk Zoeterwoude – Kwadraad

De gemeente Zoeterwoude heeft Kwadraad ingeschakeld om het vrijwilligerswerk te ondersteunen. Vanaf de maand februari dragen we het werk over en kunnen organisaties en vrijwilligers bij hen terecht. Lees hier meer

Vrijwilligerswerk Oegstgeest – Vrijwilligersmakelaar en Dorpskracht

De maanden februari en maart gebruikt iDOE om de vrijwilligersondersteuning in Oegstgeest over te dragen aan de nieuwe vrijwilligersmakelaar in Oegstgeest, Ivonne Janka. iDOE heeft altijd samengewerkt met Dorpskracht en we zijn blij dat deze partij en de gemeente Oegstgeest met een nieuwe vrijwilligersmakelaar het vrijwilligerswerk gaan ondersteunen!  

Alle vacatures die op de vacaturebank van iDOE staan, zijn ook actief op de site van Dorpskracht; www.dorpskracht.nl. In de komende nieuwsbrief voor Oegstgeest komen we uitgebreider terug op de start van Ivonne als vrijwilligersmakelaar. Lees hier meer

In Oegstgeest blijft iDOE vanuit BuZz de trajectbegeleiding uitvoeren in samenwerking met de gemeente Werk en Inkomen. Norbert Engels is hier voor contactpersoon en bereikbaar op 06-83122854.

De komende weken is iDOE met veel plezier actief om zaken over te dragen dan wel anders voort te zetten! We kijken uit naar de toekomst.

Vragen?

iDOE is bereikbaar via:

contact@i-doe.nl

06-82252963

Inschrijven nieuwsbrief!