NL Doet 13 en 14 maart 2020

NL Doet is een grootschalige vrijwilligersactie in Nederland, georganiseerd vanuit het Oranje Fonds.

Op 13 en 14 maart kan iedereen zich inzetten bij de aangemelde klussen. Wil je kennismaken met vrijwilligerswerk in Oegstgeest of gewoon een gezellige dag met buurtbewoners? Meld je aan voor NL Doet om bijvoorbeeld kennis te maken en te klussen bij de Volkstuinvereniging of de scouting. Of meld als organisatie je klus aan. Het kan beide via www.nldoet.nl

Voor alle overige vrijwilligersklussen, ook op andere momenten in het jaar, kijk je op de vacaturebank.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!