Nomineer een kind voor het Leids Jeugdlintje

Elk jaar reikt de gemeente Leiden het Leidse Jeugdlintje uit. Dit jaar vindt de uitreiking plaats op 13 november in het Kamerlingh Onnes gebouw, tijdens de week van compassie. Het Leidse Jeugdlintje is voor kinderen die zich vrijwillig inzetten voor de Leidse samenleving. Ze zijn een voorbeeld voor anderen.

U kunt een kind nomineren dat tussen de 6 en 18 jaar is en dat volgens u in het zonnetje hoort te staan. U mag ook een groepje kinderen aanmelden. Nomineren kan meestal van mei tot eind oktober. Houd de Facebook-pagina in de gaten voor de precieze data.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!