Stage lopen of werkervaring opdoen voor je studie?

Wij zijn een Jong iDoe team aan het samenstellen! Word jij hier onderdeel van?

iDoe gelooft dat vrijwilligerswerk goed is voor iedereen. Daarom stellen we een team samen: ‘Jong iDoe’ om jongeren aan vrijwilligerswerk te matchen! iDoe voor en door jongeren. Oftewel: je gaat het vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleren en promoten zodat zo veel mogelijk jongeren vrijwilligerswerk gaan doen.


Wat kan je doen?
Dit doe je onder andere door het imago van vrijwilligerswerk bij jongeren aan te laten sluiten. Hoe? Dat weet jij als de beste! Je gaat op festivals, markten en andere events met jongeren in gesprek over vrijwilligerswerk en je enthousiasmeert hen, je ontwikkelt en organiseert workshops met betrekking tot het begeleiden van jonge vrijwilligers, je geeft gastlessen op scholen, studie- en studentenverenigingen, je maakt vlogs en neemt interviews af, et cetera. Je kunt het zo gek niet bedenken, als jij denkt dat het werkt, doe je het gewoon!

Wat kan je leren?
Voor diverse studies kan je ervaring opdoen en competenties en vaardigheden ontwikkelen, zoals voorlichting geven, gesprekstechnieken, begeleiding van jongeren, training geven, promotiemiddelen leren maken, communiceren met doelgroepen, organiseren van events, mensen aanspreken, voor een groep staan, argumenteren… en veel meer.

Wij begeleiden jou in je stage door middel van intervisie, feedback, training en coaching on the job. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijk om je eigen leerproces vorm te geven. Daarnaast hebben wij bepaalde stage- en professionaliseringseisen.
Bij voorkeur kan je minimaal 16 uur per week stage lopen.

Wil jij onderdeel uitmaken van dit team?
Stuur je cv en motivatie naar Kirsten Zitman via kirsten@i-doe.nl. We maken graag kennis met je!
Heb je vragen? Mail of bel naar Kirsten op 06-52341419. Kijk op https://www.i-doe.nl om te zien wat iDoe allemaal doet en op
https://i-doe.nl/vrijwilligers/jongeren-inzet-mdt/

Vrijwilligerswerk… Suf? Eentonig? Is alleen maar binnen? Nee! Vrijwilligerswerk kan juist van alles zijn: bardienst draaien op festivals, teamuitjes organiseren voor de studentenvereniging, kinderen begeleiden op kampen… Waarom willen jongeren vrijwilligerswerk doen? Wij krijgen van hen terug dat ze het belangrijk vinden om iets terug te doen voor de mensen om hen heen, ze het leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen, het enorm gezellig kan zijn, heel leerzaam en daarom een belangrijk onderdeel van hun cv, het een goede voorbereiding is om te ontdekken wat ze willen doen in hun leven of gewoon omdat ze in ruil voor hun diensten gratis bij dat ene toffe concert mogen zijn.

Wil jij er aan bij dragen dat meer jongeren vrijwilligerswerk gaan doen? Meld je, we gaan graag met je in gesprek.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!