Veel aanmeldingen voor activiteiten tijdens DoeBeurs Zuid-West

Op 26 maart jl. vond in Huis van de Buurt Vogelvlucht aan de Boshuizerlaan 5 de eerste DoeBeurs Zuid-West van 2019 plaats. Diverse organisaties presenteerden hun activiteiten aan de in groten getale opgekomen nieuwsgierige bezoekers uit Leiden Zuid-West. Veel bezoekers schreven zich in voor een cursus of als vrijwilliger bij een van de organisaties.

Direct al na de opening om 13 uur stroomden veel geïnteresseerden de zaal binnen waar meer dan dertig organisaties toonden wat er aan vrijwillige inzet en activiteiten mogelijk is in hun wijk. Bezoekers konden zich niet alleen opgeven als vrijwilliger, maar zich ook aanmelden voor vaardigheidstrainingen als computercursussen. Dat de DoeBeurs aansloot bij de verwachtingen van de bezoekers, bleek wel uit de vele post-its met positieve feedback die bij de uitgang waren opgeplakt. Opvallend was dat veel bezoekers aangaven dat zij ‘het buurtgevoel’ zeer konden waarderen.

De DoeBeurs is speciaal bedoeld voor mensen die (weer) actief willen deelnemen aan de Leidse samenleving en willen ontdekken wat zij allemaal in hun wijk of in Leiden kunnen doen. 

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!