Vrijwillige bestuursfunctie: een hele klus!

Loop je ergens tegenaan? Wil je ervaring uitwisselen met andere bestuurders? Wil je handvatten om krachtig te besturen? Wat een geluk! In onze agenda vind je diverse bijeenkomsten, workshops en trainingen die hier mee te maken hebben!

Aanbod iDOE en Verder

iDOE en Verder organiseren verschillende (gratis) bijeenkomsten en workshops voor diverse doelgroepen. Over het algemeen zijn de trainingen vanuit iDOE gericht op het versterken van de organisatie en de trainingen vanuit Verder op het versterken van de vrijwilliger (het individu).
Meer aanbod is te vinden op www.i-doe.nl/agenda.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!