Vrijwillige ondersteuning iDOE Leiden stopt, Incluzio neemt het stokje over

In de vorige nieuwsbrief gaven wij aan dat iDOE stopt met de ondersteuning van de vrijwillige inzet in Leiden. Incluzio is hier nu verantwoordelijk voor. In deze nieuwsbrief leggen we uit welke stappen je kan nemen om door hen verder geholpen te worden.

 

 

 
   

MBO71 en SPARK
Voordat we verder gaan wijzen we je erop om voorlopig je iDOE account te behouden in verband met de ontwikkelingen rondom MBO71.
MBO71 is er (i.s.m. SPARK) voor de regio om maatschappelijke organisaties aan bedrijven te koppelen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en Maatschappelijke Betrokken Ondernemen. Dat komt in de praktijk neer op: extra handen voor vrijwilligerswerk, spullen of kennis voor je organisatie en bijvoorbeeld een mooie werkervaringplek bij dat ene bedrijf voor die ene inwoner.

 

 
   

Bij Incluzio een account aanmaken als vrijwilliger
Bent u op zoek naar vrijwilligers werk of zoekt u vrijwilligers ga dan naar www.leidenvrijwilligerswerk.nl. Vrijwilligers kunnen direct een account aanmaken en reageren op beschikbare vacatures.

 

 

 
   

Bij Incluzio een account aanmaken als organisatie
Organisaties hebben een account nodig om vacatures te plaatsen. Dit account vraagt u aan via deze website. U ontvangt dan binnen 3 werkdagen een mail met een link en een tijdelijk wachtwoord, waarmee u een account kunt aanmaken. Zij hopen dat de vacaturebank snel gevuld zal raken met de vele vrijwilligersvacatures die Leiden biedt. Zodat de mensen die vrijwilligerswerk zoeken snel iets kunnen vinden wat bij hen past.

 

Vrijwilligerscoaches van Incluzio
De vrijwilligerscoaches zijn tevens beschikbaar voor informatie en adviesgesprekken zowel voor organisaties als vrijwilligers. Zij zijn bereikbaar via: leidenvrijwilligerswerk@incluzio.nl
Bij hen kun je ook terecht voor meer informatie over wat zijn doen en de manier waarop zij de vrijwilligersondersteuning vormgeven. De gegevens van de vrijwilligerscoaches staan ook op de website van Incluzio, klik daarvoor op deze link.

De vrijwilligerswebsite is een van de middelen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen, de vrijwilligerscoaches gaan ook graag het persoonlijk contact aan. Zij werken vanuit de Huizen van de buurt in de wijken van Leiden en bouwen hier aan het netwerk en kunnen hierdoor ook matches maken.

 

 

 
   

Account iDOE
iDOE houdt de komende maanden de site actief om te zorgen voor een goede overdracht. Behoud je account nog even in verband met MBO71 (om in contact te komen met bedrijven!) en Jong iDOE (voor meer informatie over het werken met jongeren als vrijwilliger).

 

 

 
   

Diensten en contact iDOE
iDOE stopt vanaf februari 2021 met het contactpunt. Wij zijn nog wel bereikbaar op 0682252963 voor vragen in verband met de overdracht, MBO71 en Jong iDOE.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!