Zoeterwoude: receptie, jongerencompliment en vrijwilligersprijs

i-doe collega Norbert was aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie in Zoeterwoude die gecombineerd werd met de uitreiking van het jongerencompliment en de vrijwilliger van het jaar. Hoe verliep de avond?

De receptie was druk bezocht. Eerst gaf Burgemeester Liesbeth Bloemen een welkomstwoord gevolgd door de verkiezing van het ‘jongerencompliment’ (een jongere die zich goed heeft ingezet voor de gemeente). Winnaar: Sil Verhoog.

Daarna kwam de uitreiking van de vrijwilliger van het jaar. Dit maakte wethouder Ruud Bouten bekend. Winnaar: Jos Atteveld. In zijn praatje gaf de wethouder de samenwerking met i-doe een prominente plek en verwees hij naar Norbert. Dat hielp want niet veel later had hij 2 aanvragen op zak! De Sint Jan’s Fanfare is op zoek naar vrijwilligers achter de bar en eventuele andere klusjes. De andere meneer is op zoek naar vrijwilligerswerk zodra hij met pensioen is en zoekt daarnaast eveneens vrijwilligers voor zijn natuurproject.

Video reportage van Sleutelstad van de avond. In totaal duurt hij 24 minuten. Vanaf de 14de minuut houdt Wethouder Ruud Bouten zijn toespraak over onder andere vrijwilligers en de samenwerking met i-doe.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!