De Luisterlijn

Stuur open sollicitatie
Organisatiegegevens

Leiden

071-5143578  Website

Luisterhelden gezocht

D Luisterlijn zoekt voor de locatie Leiden vrijwilligers die een luisterend oor en aandacht hebben voor de medemens.

De Luisterlijn biedt mensen dag en nacht een luisterend oor in een gelijkwaardig gesprek. Hierdoor worden mensen in staat gesteld om zorgen, pijn en verdriet het hoofd te bieden. Echt luisteren naar elkaar, met aandacht en zonder oordeel, zou vanzelfsprekend moeten zijn in onze samenleving.

De Luisterlijn is al bijna 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp biedt via telefoon, chat en e-mail. 

Werken bij de Luisterlijn vraagt om ruimte in je hoofd, hart en agenda. Je draait ongeveer een dienst per week van gemiddeld vier uur. De diensten kun je zelf inplannen. Eens per maand luister je \\\\\\\'s nachts naar mensen die de slaap niet kunnen vatten. De nachtdienst vraagt natuurlijk meer van je dan een dagdienst. Toch zijn het juist de verhalen in de nacht die dit werk speciaal maken. Behalve voor de telefonische hulpdienst zoekt de Luisterlijn Leiden ook vrijwilligers voor de chathulp.

Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat vindt er een kennismakingsgesprek plaats waarin wordt gekeken of het werk bij je past. Nieuwe vrijwilligers volgen een gedegen training van meerdere dagdelen. Tijdens de training word je ook in de praktijk begeleid door een ervaren vrijwilliger. Daarnaast is er om de 6 weken een leerzame groeps- en trainingsbijeenkomst waar je aanwezigheid en inzet wordt verwacht.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog vragen, kijk dan op www.deluisterlijn.nl  voor meer informatie. Je kunt je hier ook aanmelden.

 

 

 

Kenmerken

  • Welzijn
  • Zorg en hulpverlening
  • Leiderdorp
  • Andere regionale gemeente
  • Leiden
  • Niet voor een specifieke doelgroep
Inschrijven nieuwsbrief!