Let op de vacaturebank van iDOE is niet meer actief.
Op de homepage van IDOE staat waar je nu terecht kan. Hou je profiel nog wel actief voor Beursplein, deze gaat binnenkort over naar SPARK!
sparkleiden.nl

Over Ons

iDOE: contactpunt voor vrijwillige inzet

iDOE brengt door middel van de vrijwilligers- en vacaturebank vrijwilligers en organisaties bij elkaar. We ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk. Dit doen we door middel van:

 • trainingen / workshops / themabijeenkomsten;
  • Gratis (tenzij niet netjes wordt afgemeld na aanmelding, zie de voorwaarden) voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit iDOE, Jong iDOE en MBO71.
  • Op aanvraag (tegen kosten) verzorgen wij advies en trainingen op maat aan collega-instellingen. Eerder deden we dit bijvoorbeeld al voor de gemeenten Voorschoten en Katwijk met advies of een training op het gebied van vrijwilligersbeleid of het opzetten van een vrijwilligerscentrale;
 • adviesgesprekken: iDOE geeft informatie en advies over het werven en begeleiden van vrijwilligers, vrijwilligersbeleid, besturen, mediation, fondsenwerving en subsidies, wet- en regelgeving, rechten en plichten. Lees hier meer;
 • informatie en inspiratie via de website;
 • promotiecampagnes en acties om de waardering en aandacht voor vrijwilligers en organisaties waar vrijwilligers actief zijn te belichten.¬†Voorbeelden zijn¬†NLdoet in Leiden, de Leidse Vrijwilligersprijs en de jaarlijkse waarderingsactie voor vrijwilligers.
  Lees meer over de campagnes en evenementen;
 • iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om bewoners van regio 071 te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor kan men een ritme opbouwen, werkervaring opdoen, ontdekken waar ze goed in zijn en leuk vinden en nieuwe mensen leren kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding;
 • Maatschappelijk Betrokken Ondernemen: steeds meer bedrijven willen zich met hun werknemers inzetten voor de maatschappij, met hun handen, hun kennis of hun praktische middelen. Wij noemen dit maatschappelijk betrokken ondernemen en stimuleren en faciliteren dit middels het MBO71-platform.¬†
 • jongerenparticipatie / Jong iDOE: i-doe maakt zich sterk voor jongerenparticipatie en gelooft dat vrijwilligerswerk daar een belangrijk onderdeel van is! In opdracht van de Gemeente Leiden voeren we de co√∂rdinatie en makelaarsfunctie uit. Dit doen we o.a. via ons promotieteam Jong iDOE en het aanbieden van vrijwilligersvacatures welke geschikt zijn voor Maatschappelijke Stages en de Maatschappelijke Diensttijd in Leiden en de regio.
 

We hebben specifieke aandacht voor verschillende doelgroepen zoals jongeren (maatschappelijke stage en maatschappelijke diensttijd), gepensioneerden (Leiden voor Gevorderden) en mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om mee te doen (sociale activering).

Inschrijven nieuwsbrief!