Evenementen

iDOE promoot vrijwilligerswerk in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude. We organiseren en participeren bij acties en evenementen zoals:

Leidse Vrijwilligersprijs

Zonder vrijwilligers zou het leven een stuk saaier zijn. Sportclubs, culturele organisaties maar ook festivals of natuurprojecten, ze draaien bijna allemaal voor het overgrote deel op vrijwilligers. Ook zorginstellingen kunnen nauwelijks meer zonder die belangeloze hulp van mensen. De Leidse Vrijwilligersprijs zet die mensen graag in het zonnetje.

Daarom wordt ieder jaar op of rond internationale vrijwilligersdag (7 december) de Leidse Vrijwilligersprijs uitgereikt. Eentje aan een vrijwilliger of zelfs een groep, nog een aan een organisatie én nieuw is een toekomstprijs voor jongeren (onder de 25 jaar) die zich vrijwillig inzetten.

De jury bestaat uit enthousiaste vrijwilligers en kiest per categorie de genomineerden. Daarna stemt de jury uiteindelijk over wie de winnaars worden. Kijk voor meer informatie op www.leidsevrijwilligersprijs.nl.

 
DoeBeurs

Op de DoeBeurs laten veel verschillende organisaties zien wat er allemaal aan vrijwilligerswerk en activiteiten mogelijk is in de stad en je wijk. Handig voor mensen die (weer) actief willen deelnemen aan de Leidse samenleving en willen ontdekken wat er allemaal te doen is. Voor organisaties is het een mooie kans om zichzelf te promoten. Gemiddeld 200 buurtbewoners bezoeken de DoeBeurzen, welke wij organiseren in samenwerking met BuZz (www.buzzleiden.nl).

Festivals

Jong iDOE gaat regelmatig naar festivals om vrijwillige inzet onder jongeren te promoten en de veelal jonge bezoekers bewust te maken van de vele soort vrijwillige inzet. Een voorbeeld van zo’n festival is het LEF, Leids Eerstejaars Festival, van de EL CID.

Maatjesfestival

In samenwerking met vele organisaties die met maatjes werken organiseren we het Maatjesfestival: een festival om alle vacatures rondom maatjes te promoten en te vervullen.

Beursplein 071

Vanuit MBO71 stimuleren wij het bedrijfsleven om actief toe te treden als betrokken ondernemer in de regio 071. Daarbij neemt het platform een faciliterende rol in en bemiddelt tussen de hulpvraag vanuit organisaties en het aanbod vanuit ondernemingen. Dit doet zij zowel on- als offline onder andere tijdens het matchmaking event Beursplein.

Tijdens dit event (zowel in grote als kleine variant) gaan non-profit organisaties / verenigingen en initiatieven in gesprek met de lokale ondernemers. Het doel is energieke verbindingen tussen deze partijen tot stand te brengen, met als resultaat een duurzame samenwerking. Je kunt denken aan matches die betrekking hebben op menskracht, kennis, toegang tot netwerken, materiaal of faciliteiten. De online variant van Beursplein vind je hier.

 

Leiden voor gevorderden

Radius,de Gemeente Leiden en iDOE organiseren jaarlijks de bijeenkomst: ‘Leiden voor Gevorderden’. Tijdens dit evenement kunnen (aankomend) gepensioneerden zich laten inspireren en informeren over de mogelijkheden van vrijwillige inzet die zinvol is en aansluit bij de eigen interesse en/of deskundigheid. Tientallen organisaties presenteren zich en geïnteresseerden kunnen in gesprek gaan met aanwezige medewerkers. Leiden voor Gevorderden is mogelijk gemaakt door gemeente Leiden, Radius (www.radiuswelzijn.nl) en iDOE.

Careerevents

Jong iDOE staat regelmatig op Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden op door hen georganiseerde careerevents. Beelden zeggen meer dan woorden dus zie hier een impressie van zo’n dag. 

Meedoen of meehelpen

Wil je samenwerken met iDOE? Samen een event organiseren? Kan Jong iDOE langskomen bij een event of een vlog maken van jouw organisatie? Heb je vragen over een van bovenstaande evenementen of wil je aanwezig zijn op een van de evenementen? Mail naar contact@i-doe.nl!

 

Inschrijven nieuwsbrief!