i-doe on TOUR

Op 21 december sloten wij de deuren van onze pop-up en we keren terug naar ons vaste Open Contactpunt in de bibliotheek (naast het café). Dat betekent echter niet dat je van ons af bent in het nieuwe jaar. De pop-up en de aanwezigheid van i-doe in het centrum van Leiden waren zo’n succes, dat we in 2020 op een andere manier ‘on tour’ gaan. 

Wat gaan we doen?

i-doe gaat naar de mensen toe. Dit betekent dat we aanwezig zullen zijn op drukbezochte plekken in Leiden, bij organisaties tijdens evenementen en/of activiteiten, bij sportverenigingen…noem maar op!

Waarom?

Enerzijds hebben organisaties vrijwilligers nodig maar weten ze niet te bereiken. Anderzijds zijn er zoekende vrijwilligers die niet weten waar ze moeten zoeken en wat er zoal te doen is aan vrijwilligerswerk. 

i-doe gaat daarom de stad in om zo beide partijen te informeren met als doel te matchen.

Wanneer?

Medio februari hebben we de plannen af. We hebben redelijk goed op een rij wat er te doen is in Leiden, maar alle input is welkom dus als je denkt “hier moet i-doe aanwezig zijn!”. Laat het ons weten en dan hoor je spoedig van ons.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!