Verder Leiden

Scholing en talentontwikkeling voor vrijwillige inzet in Leiden

 

Verder brengt vrijwillige inzet verder’. Dat is de gedachte achter het initiatief dat is ontstaan  vanuit de Leidse Vrijwilligers Academie en het Vrijwilligerscollege Leiden. Kennis, middelen, ervaringen, scholing delen met vrijwilligers en organisaties is het uitgangspunt want ‘Samen komen wij verder’!


Door de samenwerking tussen vrijwilligers en organisaties komt er een divers en volledig aanbod tot stand, afgestemd op de behoeftes van de diverse doelgroepen. Een kosteloos programma in de vorm van workshops, trainingen, informatiebijeenkomsten, individuele coaching en presentaties is het resultaat.

Voor nieuwe en actieve vrijwilligers biedt Verder de mogelijkheid tot ontwikkeling, ontdekking en ontmoeting. Of je nu bestuurslid bent bij een koor, actief bent in een wijkinitiatief, coacht op het sportveld, taalmaatje bent, bezoekvrijwilliger bij een zorginstelling… je bent welkom om deel te nemen aan het aanbod! Kijk hiervoor op de agenda voor het actuele aanbod.

Verder wordt ondersteund door iDOE en door een kernteam van coördinerende vrijwilligers.

De aangesloten organisaties zijn op dit moment: Eva, Radius, Libertas, de Binnenvest, BplusC, GGZ Rivierduinen, Vriendendienst regio Leiden. Deze organisaties zetten hun interne aanbod open waardoor een groot bereik en samenwerking ontstaat. Wil jouw organisatie ook deel uitmaken van het netwerk van Verder?

Meer weten over Verder?

Neem contact op met Hilly Geleijnse:
Telefoon: 071-5160474
E-mail : info@verderleiden.nl
Website: https://www.verderleiden.nl/

Wat doet iDoe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit iDoe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!