Verder Leiden

Scholing en talentontwikkeling voor vrijwillige inzet in Leiden

Verder brengt vrijwillige inzet verder’. Dat is de gedachte achter het initiatief dat is ontstaan  vanuit de Leidse Vrijwilligers Academie en het Vrijwilligerscollege Leiden. Kennis, talenten, middelen, ervaringen, scholing delen met vrijwilligers en organisaties is het uitgangspunt want ‘Samen komen wij verder’!

 

Verder biedt een uitgebreide agenda bestaande uit workshops, trainingen, cursussen, informatiebijeenkomsten, presentaties, individuele coaching en MEET-Inn’s. Dit open en, in principe, kosteloos aanbod is voor iedereen die vrijwillige inzet doet of wil gaan doen en wordt door organisaties en vrijwilligers uitgevoerd.

Verder geeft als initiatief een krachtig impuls aan verbinden, versterken en ondersteunen van vrijwillige inzet. Door de samenwerking tussen vrijwilligers en organisaties komt er een divers en volledig aanbod tot stand, afgestemd op de behoeftes van de diverse doelgroepen.

Verder wordt ondersteund door iDoe. Voorbeelden van organisaties die momenteel regelmatig hun aanbod openstellen zijn Eva, De Binnenvest, Radius, Lumen en GGZ Rivierduinen. Meer weten over Verder en hoe je zelf een bijdrage kan leveren als vrijwilliger of organisatie? 

Neem contact op met Hilly Geleijnse:
Telefoon: 071-5160474
E-mail : info@verderleiden.nl
Website: https://www.verderleiden.nl/

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!