iDOE in Leiden

In Leiden stopt iDOE met de vrijwilligersondersteuning vanaf maart 2021. Alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf 1 februari terecht bij Incluzio Leiden. Hun vrijwilligerscoaches staan voor je klaar. De maand februari gebruiken we als een overdrachtsmaand zodat Incluzio met de juiste informatie verder kan en vrijwilligers en organisaties de gelegenheid hebben om het profiel over te zetten.

Bij Incluzio een account aanmaken als vrijwilliger
Bent u op zoek naar vrijwilligers werk of zoekt u vrijwilligers ga dan naar www.leidenvrijwilligerswerk.nl. Vrijwilligers kunnen direct een account aanmaken en reageren op beschikbare vacatures.

Bij Incluzio een account aanmaken als organisatie
Organisaties hebben een account nodig om vacatures te plaatsen. Dit account vraagt u aan via deze website. U ontvangt dan binnen 3 werkdagen een mail met een link en een tijdelijk wachtwoord, waarmee u een account kunt aanmaken. Zij hopen dat de vacaturebank snel gevuld zal raken met de vele vrijwilligersvacatures die Leiden biedt. Zodat de mensen die vrijwilligerswerk zoeken snel iets kunnen vinden wat bij hen past.

Contact met vrijwilligerscoaches Incluzio
De vrijwilligerscoaches zijn tevens beschikbaar voor informatie en adviesgesprekken zowel voor organisaties als vrijwilligers. Zij zijn bereikbaar via: leidenvrijwilligerswerk@incluzio.nl
Bij hen kun je ook terecht voor meer informatie over wat zijn doen en de manier waarop zij de vrijwilligersondersteuning vormgeven. De gegevens van de vrijwilligerscoaches staan ook op de website van Incluzio, klik daarvoor op deze link.

De vrijwilligerswebsite is een van de middelen om het vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Maar de vrijwilligerscoaches gaan ook graag het persoonlijk contact aan. Zij werken vanuit de Huizen van de buurt in de wijken van Leiden en bouwen hier aan hun netwerk en kunnen hierdoor ook matches maken. Ook zijn Leidenaren welkom om bij het centrale punt aan de Nieuwstraat 7 langs te komen om vragen te stellen die bijvoorbeeld gaan over financiële zaken of wat de mogelijkheden zijn om terug te keren op de arbeidsmarkt. Ook ‘Een Goede Buur’ krijgt hier een plek. 

Account iDOE
iDOE houdt de komende maanden de site actief om te zorgen voor een goede overdracht. Behoud je account nog even in verband met MBO71 (om in contact te komen met bedrijven!) en Jong iDOE (voor meer informatie over het werken met jongeren als vrijwilliger).

Diensten en contact iDOE
iDOE stopt vanaf februari 2021 met het contactpunt. Wij zijn nog wel bereikbaar op 0682252963 voor vragen in verband met de overdracht, MBO71 en Jong iDOE.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!