iDOE in Oegstgeest

iDOE stopt in Oegstgeest, de vrijwilligersmakelaar zet het voort! Welkom Ivonne Janka!
Ivonne is voor iDOE en Oegstgeest een vertrouwd gezicht! Als een echte ambassadeur voor vrijwilligerswerk in Oegstgeest werkte iDOE de afgelopen jaren met veel plezier met Ivonne en Dorpskracht samen. Verderop in deze nieuwsbrief stellen we je graag voor aan Ivonne, mocht je haar nog niet kennen.

Komende maanden
De maanden februari en maart gebruikt iDOE om de vrijwilligersondersteuning in Oegstgeest over te dragen aan de nieuwe vrijwilligersmakelaar. Alle vacatures die op de vacaturebank van iDOE staan, zijn ook actief op de site van Dorpskracht.

Heb je vragen? Wil je zeker weten of je vacatures goed staan? Neem contact op met Ivonne (vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl) of met Lotte (lotte@i-doe.nl).

Trajectbegeleiding
In Oegstgeest blijft iDOE vanuit BuZz de trajectbegeleiding uitvoeren in samenwerking met de gemeente, afdeling Werk en Inkomen en uiteraard in afstemming met Ivonne in de rol van vrijwilligersmakelaar. Norbert Engels is hiervoor contactpersoon en bereikbaar op 06-83122854.

Account iDOE
iDOE houdt de komende maanden de site actief om te zorgen voor een goede overdracht. Behoud je account nog even in verband met MBO71 (om in contact te komen met bedrijven) en Jong iDOE (voor meer informatie over het werken met jongeren als vrijwilliger).

Diensten iDOE
iDOE stopt vanaf februari met het regionale contactpunt. Wij zijn nog wel bereikbaar op 06-82252963 voor vragen in verband met de overdracht, MBO71 en Jong iDOE. In Oegstgeest is Ivonne vanaf heden met het contactpunt in het Dorpscentrum actief.

 

Even voorstellen: Ivonne Janka
Vanaf februari 2021 ben ik vrijwilligersmakelaar in Oegstgeest.
Hiermee neem ik de taken rondom het vrijwilligersbeleid in Oegstgeest over van iDOE.
Ik ben zelf al jaren actief als vrijwilliger. Voor mij is dit vanzelfsprekend, ik ben ermee opgegroeid in Oost Duitsland. Daar heb ik ervaren hoe waardevol het is om iets voor een ander te doen. Je krijgt er namelijk zo veel moois voor terug!

Op dit moment ben ik als vrijwilliger actief als ambassadeur van Dorpskracht, voorzitter van de Oegstgeester Volkstuinvereniging, moestuincoach bij de Merel Foundation, en organiseer ik samen met andere vrijwilligers het jaarlijkse kerstdiner tegen eenzaamheid.
Mijn vrijwilligerswerk heb ik in veel gevallen zelf gecre√ęerd door nieuwe initiatieven te starten.
Een aantal voorbeelden zijn Dorpskracht, het Oegstgeester huttenbouw weekeinde HUT’16, viswedstrijden voor de buurtvereniging, het kerstdiner tegen eenzaamheid.
Ik kijk met veel plezier terug op de diverse initiatieven die door mij in het leven zijn geroepen en vergeet nooit meer het moment dat ik het startsein gaf voor het allereerste huttenbouwfeest HUT’16. Dat geluid van 100 tikkende hamers! Ik had nooit verwacht dat dit me zo zal raken. 100 enthousiaste kinderen die door de inzet van vrijwilligers een onvergetelijk weekend voor de boeg hebben. Wat een bijzonder moment was dat.

Ik ben heel blij dat ik in Oegstgeest als vrijwilligersmakelaar aan de slag mag.
De afgelopen jaren ben ik als vrijwilliger via Dorpskracht actief om de vrijwillige inzet  in Oegstgeest te stimuleren. Dat heeft mij onder andere een waardevol netwerk opgeleverd waar ik nu op kan voortborduren.
Als vrijwilligersmakelaar ben ik er om vraag en aanbod actief te koppelen en beschikbaar om Oegstgeester verenigingen en stichtingen met raad en daad  te ondersteunen op het gebied van vrijwillige inzet.
In mijn nieuwe rol ga ik actief samenwerken met de sociaal makelaar Sietske Steenbergen, het sociaal team en andere partners in Oegstgeest. Een van mijn doelen is om potentiele vrijwilligers te motiveren zich te ori√ęnteren en in te zetten op het gebied van vrijwillige inzet. Juist door vrijwilligerswerk kan je je passie en talenten inzetten of ontwikkelen.

Met vrijwilligerswerk maak je het verschil. Voor de wereld, een ander, maar ook jezelf.

Wil je kennis met me maken?  Heb je een vraag, of hulp nodig?
Neem dan contact met me op via i.janka@radiuswelzijn.nl of bel me op 06 321 49 647.
Wil je me liever persoonlijk spreken? Elke donderdagmiddag van 14:30 uur tot 17:00 uur ben ik in het Dorpscentrum aanwezig.

Hartelijke groet,
Ivonne Janka

Artikel Oegstgeester Courant

Contact
Iedereen die vrijwilligerswerk wil doen, extra inzet zoekt, of vragen heeft, kan contact met mij opnemen via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl of bellen via tel. 06 321 49 647.
Liever fysiek ontmoeten? Elke donderdagmiddag  van 14:30 uur tot 17:00 uur ben ik in het Dorpscentrum aanwezig. In verband met Corona voorlopig nog wel op afspraak.
Ik kijk ernaar uit je binnenkort te ontmoeten!
Voor actuele vacatures en informatie rondom vrijwillige inzet kan je terecht op de website van Dorpskracht. Deze site zal de komende tijd worden vernieuwd.

Hier ook de linkjes naar de social media kanalen, die je kan volgen om altijd up to date te zijn:

Twitter
Facebook
LinkedIn
Instagram

Hartelijke groet,
Ivonne Janka

Bedankt!
Het team van iDOE bedankt de gemeente Oegstgeest, de vrijwilligers, de organisaties, inwoners en bedrijven voor de samenwerking!

iDOE heeft altijd met veel plezier ondersteuning van vrijwillige inzet in Oegstgeest vormgeven. Wij dragen met veel plezier het stokje over aan Ivonne Janka als vrijwilligersmakelaar, veel succes Ivonne!

Team iDOE,
Oegstgeest 2021

Initiatieven in Oegstgeest en goed om te weten

  • Samen tegen eenzaamheid Oegstgeest: i-doe ondersteunt samen met Radius en Eva en het NVOO ‘Samen tegen eenzaamheid activiteiten’. Denk hierbij aan o.a. Oegstgeest ontmoet, subsidieoproepen voor lokale initiatieven die eenzaamheid onder ouderen aanpakken, ‚ÄėKom erbij! Met kunst en Cultuur‚Äô, jaarlijkse vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn Oegstgeest. Download hier de nieuwsbrief.
  • Lees meer over de vrijwilligersverzekering die voor iedereen geldt in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.
  • NVOO (Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest). √Č√©n van de evenementen die in het najaar van 2019 is georganiseerd is de vrijwilligersmarkt. Lees hier een leuk krantenartikel van dit evenement.
  • Bekijk hier het overzicht van i-doe werkzaamheden

Tekst van de ‚ÄėIk-doe-mee-verklaring‚Äô

De aanpak van eenzaamheid vraagt om bundeling van krachten. Daarom doe ik mee met het netwerk Samen tegen Eenzaamheid Oegstgeest. Het doel van het netwerk is samen een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken, voork√≥men en verminderen van eenzaamheid in Oegstgeest. Als lid van het netwerk ‚ÄúSamen tegen Eenzaamheid Oegstgeest‚ÄĚ:

  • ‚Ķ lever ik een actieve bijdrage aan de doelstelling van het netwerk en aan een te ontwikkelen gezamenlijk actieplan;
  • ‚Ķ ontvang ik de digitale nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de activiteiten van het netwerk en relevante informatie en bijeenkomsten;
  • ‚Ķ zoek ik verbinding met andere leden van het netwerk op het gebied van kennisdeling, afstemming en doorverwijzing;
  • ‚Ķ zet ik mij binnen mijn eigen organisatie en/of priv√© in om eenzaamheid op de agenda te krijgen en te houden en het aanbod daarop af te stemmen. Op die manier ben ik onderdeel van een krachtige beweging van gemotiveerde mensen en organisaties uit allerlei sectoren, die gezamenlijk het verschil willen maken: om in Oegstgeest eenzaamheid bespreekbaar te maken, te voork√≥men en te verminderen.‚ÄĚ
Inschrijven nieuwsbrief!