i-doe in Zoeterwoude

i-doe is het contactpunt voor vrijwillige inzet voor Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden. Wij zetten ons in om vrijwilligers en organisaties met elkaar te verbinden en te inspireren.

Sportverenigingen, muziekverenigingen, organisaties die met ouderen werken of activiteiten organiseren in Zoeterwoude… dit is slechts een kleine greep van stichtingen en organisaties die continu op zoek zijn naar vrijwilligers.

Wil jij vrijwilligerswerk doen in Zoeterwoude en iets betekenen voor Zoeterwoude?

De groene ontmoeting

In september bezochten we ‘De Groene Ontmoeting’, een project van boerderij ’t Geertje. We waren benieuwd naar het project en het resultaat. Lees hier meer over enkele vrijwilligers van dit project.

Wendy Oostdam, kind van de ijsclub

Met ouders die beiden actief zijn bij de ijsclub, is het niet zo gek dat Wendy ook vrijwilligster werd.

Lees hier haar verhaal

Ja, ik wil als vrijwilliger iets leuks doen. Waar begin ik?

 1. Maak een profiel aan op de website van i-doe of neem contact op met katja@i-doe.nl voor een afspraak in Zoeterwoude.
 2. Ontdek wat je leuk vindt of waar je goed in bent door te zoeken in de vacaturebank, de vrijwilligerstest of via Katja.
 3. Reageer op een leuke vacature via de vacaturebank.

Begin nu! Maak een vrijwilligersprofiel

 

Ja, mensen kunnen bij onze organisatie vrijwilligers-werk doen. Waar begin ik?

 1. Maak een organisatieprofiel aan op de website van i-doe of neem contact op met lilian@i-doe.nl voor een afspraak in Zoeterwoude.
 2. Na het invullen van het organisatieprofiel, maak je een aparte vacature waarin je aangeeft waarvoor je iemand nodig hebt en wat de werkzaamheden zijn.
 3. Je vacature is nu vindbaar voor de vele vrijwilligers. Zodra een potentiële vrijwilliger reageert op je vacature, ontvang je een e-mail via de vacaturebank en kun je een afspraak maken met de vrijwilliger om elkaar te leren kennen en te bepalen of er een match is.

Begin nu! Maak een organisatieprofiel

Sportvrijwilliger van het jaar

In Zoeterwoude zijn vrijdag 26 januari voor de 32ste keer de jaarlijkse sportprijzen uitgereikt in café de Meester. Er was ook een prijs voor de vrijwilliger die zich op het gebied van sport inzet in Zoeterwoude. Er waren twee winnaars in deze categorie, namelijk Sil Verhoog die als 20-jarige training geeft aan de jeugd van ijsclub Zoeterwoude. Edwin van Nierop was de andere winnaar en zet zich in bij voetbalvereniging SJZ.

Lees hier het uitgebreide verslag

Wat doet i-doe?

 • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
 • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
 • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
 • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
 • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
 • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!