i-doe in Zoeterwoude

i-doe is het contactpunt voor vrijwillige inzet voor Zoeterwoude, Oegstgeest, Leiderdorp en Leiden. Wij zetten ons in om vrijwilligers en organisaties met elkaar te verbinden en te inspireren.

Sportverenigingen, muziekverenigingen, organisaties die met ouderen werken of activiteiten organiseren in Zoeterwoude… dit is slechts een kleine greep van stichtingen en organisaties die continu op zoek zijn naar vrijwilligers.

Wil jij vrijwilligerswerk doen in Zoeterwoude en iets betekenen voor Zoeterwoude? Laat je inspireren door onderstaande verhalen en neem contact op via contact@i-doe.nl.

Het besturen van een vereniging of stichting is niet eenvoudig in de huidige veranderende omgeving. Hoe zorg je voor continuïteit en tevreden leden en vrijwilligers?

In de korte workshop, aangeboden door i-doe i.s.m. de Sesam academie, werd aan bestuursleden van Zoeterwoudse vrijwilligersorganisaties diverse aspecten van krachtig besturen gepresenteerd en besproken. Deze aspecten waren o.a. concrete doelen stellen, teamvorming, taakverdeling, veiligheid, toezicht op het bestuur, aansturen, financiën, ledenbehoud etc. De workshop is erop gericht om vooral van elkaar te leren. Tijdens de workshop konden de deelnemers vragen stellen en ook hun eigen situatie binnen de organisatie voorleggen. I-doe merkt dat juist de ruimte die wordt geboden om met elkaar ervaringen te kunnen uitwisselen en over items te discussiëren wordt gewaardeerd door de deelnemers. 

Niet druk, wel veel te doen!

Op het plein aan de Dorpsstraat in Zoeterwoude staat Wil van Leeuwen trots naast de stier van Zoeterwoudse kunstenaar Patrick Visser. De stier is geplaatst ter gelegenheid van de zesde kunstroute door Zoeterwoude, die Wil in 2004 voor de eerste keer organiseerde. Met bijna 2000 bezoekers geniet de Kunstroute veel aandacht van bezoekers uit Zoeterwoude en de regio.

Lees hier het hele verhaal van Wil van Leeuwen en de Kunstroute in Zoeterwoude.

i-doe was bij de Zoeterwoudse kunstroute aanwezig!

 

De groene ontmoeting, i-doe interviewt dit keer vrijwilliger Krista

i-doe was benieuwd naar het project en interviewde dit keer Krista die al sinds 2017 actief is bij dit natuurproject. Klik op het Krista en lees het volledige interview.

i-doe ging al eens op bezoek bij dit project van boerderij ’t Geertje.  Lees hier het vorige interview.

Wendy Oostdam, kind van de ijsclub

Met ouders die beiden actief zijn bij de ijsclub, is het niet zo gek dat Wendy ook vrijwilligster werd.

Lees hier haar verhaal

Ja, ik wil als vrijwilliger iets leuks doen. Waar begin ik?

  1. Maak een profiel aan op de website van i-doe of neem contact op met contact@i-doe.nl voor een afspraak in Zoeterwoude.
  2. Ontdek wat je leuk vindt of waar je goed in bent door te zoeken in de vacaturebank, de vrijwilligerstest of via Katja.
  3. Reageer op een leuke vacature via de vacaturebank.

Begin nu! Maak een vrijwilligersprofiel

 

Ja, mensen kunnen bij onze organisatie vrijwilligers-werk doen. Waar begin ik?

  1. Maak een organisatieprofiel aan op de website van i-doe of neem contact op met contact@i-doe.nl voor een afspraak in Zoeterwoude.
  2. Na het invullen van het organisatieprofiel, maak je een aparte vacature waarin je aangeeft waarvoor je iemand nodig hebt en wat de werkzaamheden zijn.
  3. Je vacature is nu vindbaar voor de vele vrijwilligers. Zodra een potentiële vrijwilliger reageert op je vacature, ontvang je een e-mail via de vacaturebank en kun je een afspraak maken met de vrijwilliger om elkaar te leren kennen en te bepalen of er een match is.

Begin nu! Maak een organisatieprofiel

iDOE in Zoeterwoude

Wil je meer weten over de diensten van iDOE? Lees hier wat i-doe voor je kan betekenen.

Benieuwd naar de pagina op de website van iDOE speciaal voor Zoeterwoude? Neem hier een kijkje.

Volg iDOE op Social Media:

Facebook | Twitter | Instagram |

Inspirerende verhalen lezen over vrijwillige inzet in regio Leiden (en ook Zoeterwoude)? Klik hier.

Wil je meer weten over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) en de rol van MBO71, een initiatief van iDOE? Ga naar www.mbo71.nl

Agenda

Bekijk de agenda voor alle komende trainingen en workshops.

Bekijk agenda

Social Media Zoeterwoude

Inschrijven nieuwsbrief!