Sector dieren, natuur en milieu

Het mooie van natuur is dat het overal om je heen te vinden is. En dat er dus in jouw organisatie ook zomaar vrijwilligerswerk ‘met een groen randje’ te vinden kan zijn. Zo zijn er genoeg vrijwilligers te vinden die graag in de buitenlucht willen werken, dus waarom zou je hen bijvoorbeeld niet als wandelvrijwilliger benaderen? En wat te denken van mensen met groene vingers, die niets liever doen dan in de tuin werken. Ook zijn er vrijwilligers die niet per se buiten hoeven te zijn, maar wel graag administratieve taken op zich nemen. Het aanbod van vrijwilligers is net zo divers als de natuur zelf!

Je ziet het, je kunt als organisatie op allerlei manieren vrijwilligers inzetten. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk hier onze ‘groene’ vrijwilligers.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!