Sector Educatie

Van een glimlach, een hand op de schouder, een wandeling of gezellig een kopje koffie drinken is nog nooit iemand slechter geworden. Of van iemand de eerste kennis van de Nederlandse taal bijbrengen. Het zijn van die vanzelfsprekende handelingen waar vast personeel om wat voor reden dan ook niet altijd aan toekomt. Als er een sector is waarin de aanwezigheid en het werk van vrijwilligers hét verschil maken voor mensen en organisaties, dan is het wel de sector educatie.

Voor een organisatie is het aanbod van vrijwilligers in deze sector groot. Of je nou een administratieve klus of project hebt, of een meer praktische, op dit moment heeft i-doe meer dan 1000 vrijwilligers die in jouw sector aan de slag willen. Van huiswerkbegeleiders tot overblijfmoeders, van klusjesmannen tot muzikanten, van vrijwilligers die willen koken tot vrijwilligers met een talenknobbel. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vrijwilliger die de vaardigheden of ervaring heeft die jouw organisatie zoekt. Meld je vacature dus snel aan of kijk op onze vrijwilligersbank.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!