Sector Sport

Wie zet er thee voor de spelers in de rust, wie poetst de bekers in de prijzenkast op, wie begeleidt de jeugdspelers of geeft hen training? Wie spit de ledenlijsten door of verzorgt de administratie van de vereniging?

Een vrijwilliger kan zoveel betekenen voor uw sportvereniging! Er zijn veel vrijwilligers die hun kennis en ervaring willen inzetten omdat zij van sport houden, of omdat zij het heerlijk vinden bezig te zijn met een activiteit die hen na aan het hart ligt.

Sportcongres Leiden

i-doe draagt de sector Sport met zijn duizenden verenigingen en vrijwilligers een warm hart toe. Daarom geven wij tijdens het Sportcongres Leiden van Sportstad Leiden op woensdag 6 november al voor de derde keer een workshop over hoe je vrijwilligers in de sport werft, begeleidt en behoudt.

Heb je binnen je sportvereniging plek voor een of meer enthousiaste vrijwilligers die aantoonbaar een toegevoegde waarde voor je vereniging zijn? Meld je vacature dan snel aan op onze vacaturebank en je zult merken dat de thee in de rust nóg lekkerder smaakt, de bekers en bokalen glimmen als nooit tevoren en je ineens weer informatie kunt vinden in je ledenadministratie.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!