Sector Sport

Wie zet er thee voor de spelers in de rust, wie poetst de bekers in de prijzenkast op, wie begeleidt de jeugdspelers of geeft hen training? Wie spit de ledenlijsten door of verzorgt de administratie van de vereniging?

Een vrijwilliger kan zoveel betekenen voor uw sportvereniging! Er zijn veel vrijwilligers die hun kennis en ervaring willen inzetten omdat zij van sport houden, of omdat zij het heerlijk vinden bezig te zijn met een activiteit die hen na aan het hart ligt.

Corona maatregelen en tegemoetkomingen in de sportsector

In deze brief van de gemeente Leiden van 14 april 2020 gericht aan sportbestuurders, staan enkele punten verduidelijkt m.b.t. corona en bijbehorende maatregelen. 

Sportakkoord

Sport is ondenkbaar zonder vrijwilligers. Gemeenten sluiten samen met diverse partijen (waaronder i-doe) een Sportakkoord om de kracht van sport nog beter te benutten. i-doe ondersteunt onder andere in het werven en begeleiden van (sport)vrijwilligers en het activeren tot meedoen in de samenleving door vrijwilligerswerk. Lees hier meer over het sportakkoord.

i-doe bezoekt diverse evenementen rondom sport zoals het Sportcongres en de KNVB, samen sta je sterker! Lees hier meer over de sector sport in Leiden.

Zorg via MBO71 dat jouw sportorganisatie een match vindt met een Maatschappelijk Betrokken Bedrijf

MBO71 matcht betrokken ondernemers met organisaties en verenigingen. In de vorm van middelen, gelden, faciliteiten, menskracht (werknemers inzetten als vrijwilliger), expertise of netwerk. Zo is MBO71 ondersteunend partner van Leidenamateurvoetbal. Heb jij verf voor je clubhuis nodig of nieuw sanitair? Ontdek wat MBO71 voor jouw club kan betekenen, bekijk de inspirerende voorbeelden en maak jouw hulpvraag aan voor het MBO Beursplein. Dit kan gemakkelijk en snel via je (bestaande) organisatieprofiel bij i-doe.

Sportcongres Leiden

i-doe draagt de sector Sport met zijn duizenden verenigingen en vrijwilligers een warm hart toe. Daarom gaven wij tijdens het Sportcongres Leiden van Sportstad Leiden op woensdag 6 november 2019 al voor de derde keer een workshop over hoe je vrijwilligers in de sport werft, begeleidt en behoudt.

Heb je binnen je sportvereniging plek voor een of meer enthousiaste vrijwilligers die aantoonbaar een toegevoegde waarde voor je vereniging zijn? Meld je vacature dan snel aan op onze vacaturebank en je zult merken dat de thee in de rust nóg lekkerder smaakt, de bekers en bokalen glimmen als nooit tevoren en je ineens weer informatie kunt vinden in je ledenadministratie.

Wat doet iDOE?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk hen dagen we hen uit zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!