De Groene Ontmoeting in Zoeterwoude

Alweer een flinke poos geleden, kregen we bij iDOE een mailtje van ene Han. Hij was door onze bemiddeling terechtgekomen in de polders van Zoeterwoude, bij de Groene Ontmoeting, een project van Geitenboerderij ‘t Geertje.  iDOE werkt vanaf dit jaar met een pilot voor gemeente Zoeterwoude en daarom vonden we het hoog tijd om Han en zijn medevrijwilligers eens op te zoeken!

Ze zitten aan de koffie, Han, Isolde, Petra en Krista, op vrijdagochtend, elke vrijdagochtend trouwens, zomer of winter. En na de koffie steken ze de handen uit de mouwen. Ze werken dan, net als de ploeg op woensdagochtend, aan een van de vele groente projecten op of rond het terrein van ’t Geertje. Zo is er de evolutietuin, het voedselbos, de rondwandeling, de wilgenboot en het Prielenbos, een stuk natuur zoals het eruit zou zien zonder menselijk ingrijpen.

Het is een leuke ploeg zo bij elkaar en ieder brengt een eigen expertise mee. Zo hebben Han en Petra een bouwkundige achtergrond, wat goed van pas komt bij het maken van plannen. Want ook dat doen ze naast het groene werk. Dat vindt dan binnen plaats, lekker warm in de schuur. Zo gaan ze binnenkort van start met het maken van een kaart van het groene gebied rondom de boerderij.
Krista vindt de eigen inbreng erg fijn, maar ook de gezelligheid met het team maakt dat ze elke vrijdagochtend richting de Geerpolder fietst.

Willeke van Rijn, coördinator van de vrijwilligers, is zelf opgegroeid op de boerderij en werkt op het bedrijf. Haar vader die de boerderij runt, was de drijvende kracht achter de oprichting van Stichting De Groene Ontmoeting. De boerderij zelf heeft altijd al een publieksfunctie gehad, maar er was de wens de inwoners van Zoeterwoude en de regio nog meer in contact te brengen met de natuur en voedselproductie. In haar vrijwilligers ontmoet ze gelijkgestemden, ze vinden het heerlijk om in de natuur te werken. En ook op sociaal vlak zit het helemaal goed. In de groepsapp is het altijd een bedrijvigheid van jewelste en ze ondernemen met elkaar ook leuke dingen, zoals een etentje of een workshop.

Terwijl we kletsen komt er een nieuwe vrijwilliger langs, hij begint over twee weken en lijkt er zin in te hebben. Dat snappen wij heel goed!

Inschrijven nieuwsbrief!