Wendy Oostdam, ‘kind van de IJsclub Zoeterwoude’

Wendy, 24 jaar en studente Tourism Management, voelt zich een kind van de vereniging: “Mijn moeder staat altijd met koek en zopie langs de ijsbaan en mijn vader haalt al jaren oud papier op voor de vereniging. Niet zo gek dat ik er min of meer vanzelf inrolde.”

 

Binnen de IJsclub Zoeterwoude is Wendy verantwoordelijk voor de huur en verkoop van schaatskleding. “Dat is niet alles wat ik doe hoor! Ik zit in de kledingcommissie, maar geef ook training en houd de Facebookpagina bij. Dat kost me al met al zo’n twee tot drie uur gemiddeld per week, maar in het schaatsseizoen is dat zeker meer!”

IJsbaan en skeelerbaan

Met de huidige klimaatproblematiek, lijkt de kans op strenge schaatswinters echter steeds kleiner te worden. “Daarom hebben we sinds oktober vorig jaar ook een skeelerbaan aangelegd. Zo houden we het hele jaar door in- en aanloop van mensen die willen schaatsen of leren schaatsen. Het leuke van dit vrijwilligerswerk is dat ik leer hoe een organisatie in elkaar zit en hoe de radertjes draaien. Door mijn werk voor de kledingcommissie leer ik hoe de in- en verkoop van goederen gaat. Dat je daarbij ook moet leren omgaan met verschillende typen mensen, is mooi meegenomen!”

Inschrijven nieuwsbrief!