Overzicht trainingsaanbod organisaties

Trainingen en workshops via iDoe

iDoe biedt vele workshops, trainingen, netwerk- en themabijeenkomsten, om kennis en informatie te vergaren en te delen. Zo kunnen organisaties zich ontwikkelen op het gebied van vrijwillige inzet. 

Voor organisaties wordt het aanbod aangeboden door iDoe medewerkers of externe trainers. Voor vrijwilligers is er een uitgebreid aanbod vanuit het samenwerkingsverband Verder, want ‘Verder’ brengt vrijwillige inzet verder

Het aanbod vind je op de agenda.

Vrijwilligersbeleid en –Management

Een zeer complete training is Vrijwilligersbeleid en –Management, waarin tijdens de training gewerkt wordt aan het vrijwilligersbeleid voor de eigen organisatie. Het resultaat na 4 dagen training is het vrijwilligersbeleid in handen en vele handvatten voor onder andere het werven en begeleiden van de vrijwilligers. Deze training vindt gemiddeld 1x per 1,5 jaar als groepstraining plaats. Voor deze zeer uitgebreide training wordt een vergoeding gevraagd. Het voordeel van deze groepstraining is het netwerk dat met de overige deelnemers opgebouwd en vaak ook onderhouden wordt.

De training is ook als incompany training aan te vragen. Hiermee betrek je de vrijwilligers en collega’s binnen jouw organisatie nog meer.

Incompany trainingen (op maat)

Naast het open aanbod bieden wij ook de mogelijkheid voor het  inkopen van een training voor je eigen organisatie. Wij kunnen deze op maat maken en uitvoeren.

Wil je graag de aandacht in zijn geheel gericht op jouw organisatie en vrijwilligers, op een tijdstip dat het jullie past? Vraag de training aan als een incompanytraining. Voorafgaand zal een adviseur van iDoe tijdens een persoonlijk gesprek de behoeften in kaart brengen om zo goed mogelijk de training op maat aan te bieden. Nazorg is een belangrijk onderdeel van de Incompany trainingen voor een zo duurzaam mogelijk resultaat.

Voorbeelden van onderwerpen voor de incompanytrainingen zijn:

  • Werven van vrijwilligers
  • Begeleiden van vrijwilligers
  • Opzetten van een stichting
  • Communicatietraining
  • Wil je als organisatie een vrijwilligersbeleid opstellen?
  • Personeel  bijscholen over het begeleiden van vrijwilligers?
  • Vrijwilligers (bij)scholing bieden om hun taken beter uit te kunnen voeren? 
  • Een IVA training voor je barmedewerkers?

In principe is het aanbod vanuit iDoe op de agenda ook als incompany aan te vragen. Neem contact op voor een adviesgesprek en offerte aanvraag.

Gratis E-Learnings van collega-instellingen

Via onder andere de landelijke vrijwilligerswerkacademie en PEP Den Haag, kunnen organisaties kosteloos via internet cursussen volgen. Ook Fonds 1818 en Movisie bieden trainingen en cursussen aan.

Inschrijven nieuwsbrief!