Let op de vacaturebank van iDOE is niet meer actief.
Op de homepage van IDOE staat waar je nu terecht kan. Hou je profiel nog wel actief voor Beursplein, deze gaat binnenkort over naar SPARK!
sparkleiden.nl

Sectoren uitgelicht

Wat betekent SPARK voor jouw sector?

Je maatschappelijk inzetten kan in diverse sectoren. Kijk op https://mbo71.nl/mbo-beursplein/ voor de mogelijkheden.

 

Dieren, natuur en milieu

Het mooie van natuur is dat het overal om je heen te vinden is. En dat er dus in jouw organisatie ook zomaar vrijwilligerswerk ‘met een groen randje’ te vinden kan zijn. Zo zijn er genoeg vrijwilligers en bedrijven te vinden die graag in de buitenlucht willen werken, maar ook zijn er vrijwilligers en partijen die niet per se buiten hoeven te zijn, maar wel graag administratieve taken op zich nemen. Is je interesse aangewakkerd?

Kunst en cultuur

Als er een sector qua samenstelling divers is, dan is het wel de sector kunst en cultuur. De afgelopen jaren zijn subsidies voor de kunstsector verminderd, waardoor het aantal betaalde banen afneemt en de noodzaak om vrijwilligers en bedrijven in te zetten toeneemt.

Sport

Wie zet er thee voor de spelers in de rust en poetst de bekers in de prijzenkast? Wie begeleidt de jeugdspelers of verzorgt de administratie van de vereniging? Er is zo veel wat bedrijven kunnen doen in de sport.

Educatie

Iemand de eerste kennis van de Nederlandse taal bijbrengen? Overblijfhulp? Als er een sector is waarin de aanwezigheid en het werk van vrijwilligers hét verschil maken voor mensen en organisaties, dan is het wel de sector educatie. Van huiswerkbegeleiders tot klusjesmannen tot muzikanten, van vrijwilligers die willen koken tot vrijwilligers met een talenknobbel. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vrijwilliger of bedrijf die de vaardigheden of ervaring heeft die jouw organisatie zoekt. 

Zorg en Welzijn

Van een glimlach, een hand op de schouder, een wandeling of gezellig een kopje koffie drinken is nog nooit iemand slechter geworden. Het zijn van die vanzelfsprekende handelingen waar vast personeel om wat voor reden dan ook niet altijd aan toekomt. Ook hier kan je als vrijwilliger en bedrijf hét verschil maken voor mensen en organisaties. Een maatje van iemand zijn, een boodschap voor een ander doen, begeleider zijn in de laatste fase van iemands leven. Diverse mooie en soms ook intense vrijwilligersfuncties.

Inschrijven nieuwsbrief!