Sectoren uitgelicht

Wat betekent i-doe voor jouw sector?

Vaak denk je bij vrijwilligerswerk direct aan de Zorg. De Zorgsector is inderdaad een grote speler in de wereld van vrijwillige inzet. Denk hierbij aan bezoekvrijwilligers, mantelzorgers en koffieschenkers in het verzorgingstehuis. Er zijn echter zo veel meer manieren om je vrijwillig in te zetten, óók in jouw sector.

i-doe heeft een groot netwerk en in alle sectoren kunnen we iets betekenen, zoals door het geven van trainingen en workshops, het vinden van vrijwilligers of het plaatsen van vacatures en advisering.

Dieren, natuur en milieu

Het mooie van natuur is dat het overal om je heen te vinden is. En dat er dus in jouw organisatie ook zomaar vrijwilligerswerk ‘met een groen randje’ te vinden kan zijn. Zo zijn er genoeg vrijwilligers te vinden die graag in de buitenlucht willen werken, maar ook zijn er vrijwilligers die niet per se buiten hoeven te zijn, maar wel graag administratieve taken op zich nemen. Is je interesse aangewakkerd? Lees dan verder op de speciale sectorpagina

Kunst en cultuur

Als er een sector qua samenstelling divers is, dan is het wel de sector kunst en cultuur. De afgelopen jaren zijn subsidies voor de kunstsector verminderd, waardoor het aantal betaalde banen afneemt en de noodzaak om vrijwilligers in te zetten toeneemt. Op de sectorpagina over Kunst en Cultuur vind je veel meer informatie over de inzet van vrijwilligers.

Sport

Wie zet er thee voor de spelers in de rust en poetst de bekers in de prijzenkast? Wie begeleidt de jeugdspelers of verzorgt de administratie van de vereniging? Een vrijwilliger kan zoveel betekenen voor uw sportvereniging! Lees op de speciale Sportsectorpagina over wat vrijwilligers bij uw organisatie kunnen betekenen.

Educatie

Van een glimlach, een hand op de schouder, een wandeling of gezellig een kopje koffie drinken is nog nooit iemand slechter geworden. Het zijn van die vanzelfsprekende handelingen waar vast personeel om wat voor reden dan ook niet altijd aan toekomt. Als er een sector is waarin de aanwezigheid en het werk van vrijwilligers hét verschil maken voor mensen en organisaties, dan is het wel de sector educatie, zorg en welzijn.

Inschrijven nieuwsbrief!