Sectoren uitgelicht

Wat betekent i-doe voor jouw sector

Vaak denkt men bij vrijwilligerswerk direct aan de Zorg. De Zorgsector is inderdaad een grote speler in de wereld van vrijwillige inzet. Denk hierbij aan bezoekvrijwilligers, mantelzorgers en koffie schenken in het verzorgingstehuis. Er zijn echter zo veel meer manieren om je vrijwillig in te zetten, óók in jouw sector.

i-doe heeft een groot netwerk en in alle sectoren kunnen we iets betekenen, zoals trainingen, workshops, het vinden van vrijwilligers, het plaatsen van vacatures en advies.

Dieren, natuur en milieu

Het mooie van natuur is dat het overal om je heen te vinden is. En dat er dus in jouw organisatie ook zomaar vrijwilligerswerk ‘met een groen randje’ te vinden kan zijn. Zo zijn er genoeg vrijwilligers te vinden die graag in de buitenlucht willen werken, dus waarom zou je hen bijvoorbeeld niet als wandelvrijwilliger benaderen? En wat te denken van mensen met groene vingers, die niets liever doen dan in de tuin werken. Ook zijn er vrijwilligers die niet per se buiten hoeven te zijn, maar wel graag administratieve taken op zich nemen. Het aanbod van vrijwilligers is net zo divers als de natuur zelf!

Je ziet het, je kunt als organisatie op allerlei manieren vrijwilligers inzetten. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk hier onze ‘groene’ vrijwilligers.

Kunst en cultuur

Als er een sector qua samenstelling divers is, dan is het wel de sector kunst en cultuur. De afgelopen jaren zijn subsidies voor de kunstsector verminderd, waardoor het aantal betaalde banen afneemt en de noodzaak om vrijwilligers in te zetten toeneemt. Het aanbod van vrijwilligerswerk is net zo divers als de sector zelf. 5% van alle vrijwilligers werkt in culturele sector. Voor een stad als Leiden, met meer dan 30.000 actieve vrijwilligers, betekent dat al snel zo’n 2000 stadgenoten in jouw sector vrijwilligerswerk doen of willen doen!

Wanneer je in de vrijwilligersbank van iDoe kijkt, dan zie je dat er op dit moment meer dan 1100 vrijwilligers op zoek zijn naar een zinnige vrijwilligersbaan. Het aanbod van vrijwilligers varieert van administratief medewerker via timmerman en loodgieter tot festivalmedewerkers. Wil je je laten verrassen door het grote aanbod vrijwilligers en voel je je aangesproken om je vrijwilligersvacature in de culturele sector aan te melden, plaats dan je vacature online en bekijk hier de beschikbare vrijwilligers.

Sport

Wie zet er thee voor de spelers in de rust, wie poetst de bekers in de prijzenkast op, wie begeleidt de jeugdspelers of geeft hen training? Wie spit de ledenlijsten door of verzorgt de administratie van de vereniging? Een vrijwilliger kan zoveel betekenen voor uw sportvereniging! Er zijn veel vrijwilligers die hun kennis en ervaring willen inzetten omdat zij van sport houden, of omdat zij het heerlijk vinden bezig te zijn met een activiteit die hen na aan het hart ligt.

Heb je binnen je sportvereniging plek voor een of meer enthousiaste vrijwilligers die aantoonbaar een toegevoegde waarde voor je vereniging zijn? Meld je vacature dan snel aan op onze vacaturebank en je zult merken dat de thee in de rust nóg lekkerder smaakt, de bekers en bokalen glimmen als nooit tevoren en je ineens weer informatie kunt vinden in je ledenadministratie.

Educatie

Van een glimlach, een hand op de schouder, een wandeling of gezellig een kopje koffie drinken is nog nooit iemand slechter geworden. Of van iemand de eerste kennis van de Nederlandse taal bijbrengen. Het zijn van die vanzelfsprekende handelingen waar vast personeel om wat voor reden dan ook niet altijd aan toekomt. Als er een sector is waarin de aanwezigheid en het werk van vrijwilligers hét verschil maken voor mensen en organisaties, dan is het wel de sector educatie, zorg en welzijn.

Voor een organisatie is het aanbod van vrijwilligers in deze sector groot. Of je nou een administratieve klus of project hebt, of een meer praktische, op dit moment heeft i-doe meer dan 1000 vrijwilligers die in jouw sector aan de slag willen. Van huiswerkbegeleiders tot overblijfmoeders, van klusjesmannen tot muzikanten, van vrijwilligers die willen koken tot vrijwilligers met een talenknobbel. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vrijwilliger die de vaardigheden of ervaring heeft die jouw organisatie zoekt. Meld je vacature dus snel aan of kijk op onze vrijwilligersbank.

Inschrijven nieuwsbrief!