Iedereen doet mee

Actief in de buurt voor jezelf en de stad, doe je mee?

Wij geloven er in dat iedereen talent heeft en iedereen mee kan doen. Vrijwilligerswerk is een mooie manier om je talenten te ontdekken en om mee te doen, waarbij je vaak ook nog iets voor een ander kan betekenen!

 • Wil je mensen ontmoeten in je wijk?
 • Wil je je talenten ontdekken en je nog meer over jezelf leren?
 • Wil je iets betekenen voor je omgeving?

Meedoen naar vermogen, je talenten ontdekken en een bijdrage leveren aan je wijk of stad kan veel voldoening geven. Zo creƫren we samen levendige wijken en mogelijkheden tot ontmoeting en verrijking. Daarom is het belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet dat bij je past, zodat je ervan groeit en je talenten kan gebruiken.

Een mooi artikel over hoe het in Leiden werkt, lees je in dit artikel. Het werk van Project Door zoals in dit artikel wordt genoemd valt nu onder BuZz. BuZz is de organisatie in Leiden die er voor zorgt dat iedereen mee kan doen op zijn of haar eigen niveau www.buzzleiden.nl 

Wat kan iDOE voor jou betekenen zodat je mee kan doen?

 • Contactpunten op aanvraag
  Vind je het fijner om met iemand in gesprek te gaan over waar je het beste op je plek zou zijn, kom dan naar het Open Contactpunt in de bibliotheek in Leiden (dinsdag en donderdag in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 4 van 12:00 tot 16:00 uur). Komen deze tijden je echt niet uit of maak je graag een persoonlijke afspraak in Oegstgeest of Zoeterwoude, mail dan naar contact@i-doe.nl.
 • Snuffelplekken
  Wil je een keertje meedraaien bij een organisatie om uit te vinden of de plek bij je past? Kijk dan naar de mogelijkheden voor snuffelplekken in de vacaturebank. We helpen je graag verder als het je nog niet lukt om met de vacaturebank te werken.
 • DoeBeurs
  iDOE organiseert met BuZz Doebeurzen in de wijken zodat je je kunt oriĆ«nteren op wat er in je wijk te doen is.Ā 
 • OriĆ«ntatieworkshop op vrijwilligerswerk
  We organiseren regelmatig workshops zoals de oriĆ«ntatieworkshop om je te helpen ontdekken welk vrijwilligerswerk bij jou past.Ā 
 • Je kan ook langskomen bij BuZz: Bij BuZz zijn er allerlei soorten vrijwilligersplekken die passen bij jouw wensen en fase in je leven. Mail naar contact@buzz.nl

Trajectbegeleiding om jou te ondersteunen

Trajectbegeleiding bij iDOE is bedoeld voor mensen die graag een stapje in hun leven Ā willen maken, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te gaan doen en hierin begeleid willen worden. Door je als vrijwilliger bij een organisatie in te zetten, kun je weer actief bezig zijn, je doet (werk)ervaringen op, ontmoet nieuwe mensen, je ontwikkelt jezelf en ontdekt welke mogelijkheden, talenten en capaciteiten je hebt.

iDOE kent 500 organisaties en er staan veel verschillende vacatures op onze website. Er zijn organsiaties en vacatures in de Sport, in het Groen, Kunst en Cultuur en onderwijs. Er is altijd wel een plek die bij jou past!

Het traject
Samen met een trajectbegeleider van iDOE kijken we naar jouw kwaliteiten, mogelijkheden en wensen en gaan we op zoek naar een passende vrijwilligersplek. Ook houden we contact als je aan de slag bent als vrijwilliger over hoe het gaat en eventuele toekomstwensen.

Aanmelden
Heb je interesse in trajectbegeleiding van iDOE? Neem contact met ons op via contact@i-doe.nl. Dan krijg je meer informatie en kijken wij of het traject passend is voor jouw situatie.

Inschrijven nieuwsbrief!