Iedereen doet mee

Actief in de buurt voor jezelf en de stad, doe je mee?

Er zijn vele redenen te bedenken waardoor je op dit moment wellicht niet doet wat je leuk vindt:

 • Wil je mensen ontmoeten in je wijk?
 • Wil je je talenten ontdekken en je kennis bevorderen?
 • Wil je iets betekenen voor je omgeving?

Meedoen naar vermogen, je talenten ontdekken en een bijdrage leveren aan je wijk of stad kan veel voldoening geven. En zo creëren we samen levendige wijken en mogelijkheden tot ontmoeting en verrijking. Daarom is het belangrijk dat je vrijwilligerswerk doet dat bij je past, zodat je ervan groeit en je talenten inzet.

Een mooi artikel over hoe het in Leiden werkt, lees je hier.

Wat kan i-doe voor jou betekenen

 • Contactpunten op aanvraag
  Vind je het fijner om met iemand in gesprek te gaan over waar je het beste op je plek zou zijn, kom dan naar het Open Contactpunt in de bibliotheek (dinsdag en donderdag in de bibliotheek aan de Nieuwstraat 4 van 12:00 tot 16:00 uur) Of naar een pop-up contactpunt in jouw buurt.
 • Snuffelplekken
  Wil je een keertje meedraaien bij een organisatie om uit te vinden of de plek bij je past? Kijk dan naar de mogelijkheden voor snuffelplekken in de vacaturebank.
 • DoeBeurs
  i-doe organiseert Doebeurzen in de wijken zodat je je kunt oriënteren op wat er in je wijk te doen is. Kijk in onze agenda voor de volgende DoeBeurs.
 • Cursussen van Verder
  Vrijwilligers van Verder organiseren workshops zoals de oriëntatieworkshop om je te helpen kiezen, maar ook om meer te leren en je talenten te ontwikkelen. In onze agenda kun je zoeken naar een cursus die bij je past.

Trajectbegeleiding voor een nieuwe start

Trajectbegeleiding bij i-doe is bedoeld voor mensen die graag een nieuwe start willen maken en hierin begeleid willen worden door vrijwilligerswerk te gaan doen. Door je als vrijwilliger bij een organisatie in te zetten, kun je weer actief bezig zijn, je doet (werk)ervaringen op, ontmoet nieuwe mensen, je ontwikkelt jezelf en ontdekt welke mogelijkheden, talenten en capaciteiten je hebt.

i-doe kent heel veel organisaties en er staan veel verschillende vacatures op onze website. Er is altijd wel een plek die bij jou past !

Het traject
Samen met een trajectbegeleider van i-doe kijken we naar jouw kwaliteiten, mogelijkheden en wensen en gaan we op zoek naar een passende vrijwilligersplek. Ook houden we contact als je aan de slag bent als vrijwilliger over hoe het gaat en eventuele toekomstwensen.

Aanmelden
Heb je interesse in trajectbegeleiding van i-doe? Neem contact op met Hilly Geleijnse via 071-5160474 of hilly@i-doe.nl. Dan krijg je meer informatie en kijken wij of het traject passend is voor jouw situatie.

Wat doet i-doe?

 • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
 • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
 • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
 • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
 • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
 • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!