Jongereninzet / MDT

Is i-doe jongerenproof? Ontdek het in dit filmpje. Wil je meer filmpjes zien van ‘STAD’ en jongeren die zich vrijwillig inzetten in Leiden? Check het hier.

Welke skills wil jij inzetten om Leiden nog leuker te maken?

Als je je vrijwillig inzet bij een van de honderden initiatieven en organisaties, dan doe je aan cv-building, doe je ervaring op in je studierichting of werk en vergroot je je netwerk. Daarnaast geeft het je een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen of impact te maken op de samenleving. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je van vrijwillige inzet relaxter, vrolijker en gezonder wordt.

Met Jong i-doe maken we met en door jongeren andere jongeren enthousiast om vrijwilligerswerk te doen.

We hebben stageplekken en vrijwilligersplekken binnen Jong i-doe waar je werkervaring op kan doen en diverse competenties en vaardigheden kan leren. Interesse? Neem contact op met Kirsten via kirsten@i-doe.nl, we maken graag kennis met je!

We staan op de El Cid week waar we deze stageplek promoten!

Bezoek onze vacaturebank

Ga direct naar de vacatures en doe inspiratie op. Je kunt zelf filteren op type activiteit, doelgroep, stadsdeel, et cetera. Schrijf je vrijblijvend in als vrijwilliger en als je iets ziet wat je aanspreekt, kun je eenvoudig online reageren en zo kom je rechtstreeks met de organisatie zelf in contact.
Voor meer informatie over vrijwillige inzet kun je ook naar ons Open Contactpunt komen op maandag en woensdag van 12.00 tot 16.00 uur, in de Bibliotheek op de Nieuwstraat 4 te Leiden (een afspraak is niet nodig), of stuur een mail naar contact@i-doe.nl of bel 071 5160477.

Van september tot en met december 2019 zit i-doe in een pop-up locatie aan de Nieuwstraat 7, schuin tegenover de Openbare Bibliotheek.

Studeer je in Leiden? Zet je talenten in voor een ander!

Niet alleen betaald werk voegt iets toe aan jouw skills-set maar ook vrijwilligerswerk draagt bij aan jou als Young Professional. i-doe werkt nauw samen met de Universiteit Leiden en hun platform Community Engagement Service (CES), waarbij vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en studenten op elkaar afgestemd worden. CES maakt gebruik van de i-doe vacaturebank. Klik hier voor meer informatie over CES

Welke vorm van vrijwillige inzet past bij jou?

Doe de vrijwilligerstest en na afloop zie je direct vacatures die passen bij jouw talenten en interesses.

Wat doet i-doe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit i-doe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!