Jongeren inzet / MDT

Is iDOE jongerenproof? Ontdek het in dit filmpje. Wil je meer filmpjes zien van ‘STAD’ en jongeren die zich vrijwillig inzetten in Leiden? Check het hier.

Welke skills wil jij inzetten om Leiden nog leuker te maken?

Als je je vrijwillig inzet bij een van de honderden initiatieven en organisaties, dan doe je aan cv building, doe je ervaring op in je studierichting of werk en vergroot je je netwerk. Daarnaast geeft het je een goed gevoel, want het mooie is dat het helpen van een ander je gezonder, vrolijker en relaxter maakt, zo blijkt uit onderzoek.

Ga direct naar de vacatures en doe inspiratie op. Je kunt zelf filteren op type activiteit, doelgroep, stadsdeel, etc. Schrijf je vrijblijvend in als vrijwilliger en als je iets ziet dat je aanspreekt, kun je eenvoudig online reageren en zo kom je rechtstreeks met de organisatie zelf in contact.
Je kan ook naar ons Open Contactpunt komen voor meer informatie over vrijwillige inzet op maandag en woensdag van 12.00 tot 16.00 uur, in de Bibliotheek op de Nieuwstraat 4 te Leiden (een afspraak is niet nodig).

Welke vorm van vrijwillige inzet past bij jou?

Doe de vrijwilligerstest en naderhand worden direct passende vacatures getoond passend bij jouw talenten en interesses

Wat doet iDOE

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/ trainingen / thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit iDOE en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties (link naar waarderingsactiepagina), campagnes, verhalen (link naar verhalen) evenementen (link naar agenda).
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uit dagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen mee doet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!