Jongeren en vrijwillige inzet


OVER ONS

Wij als Jong iDOE informeren en enthousiasmeren jongeren tussen de 14 en 27 jaar over en matchen hen aan vrijwillige inzet in Leiden en regio. Wij vormen een enthousiast en divers jongerenteam met stagiaires en vrijwilligers. Samen gaan wij aan de slag met allerlei on- en offline activiteiten in Leiden, met de missie om zoveel mogelijk jongeren aan te spreken en te activeren tot vrijwillige inzet!

 

 


 

 

Bekijk onze INSTAGRAM pagina!


WAAROM VRIJWILLIGE INZET
Heel veel jongeren in en rond de stad Leiden zetten zich al vrijwillig in, doe jij ook mee? Met vrijwillige inzet kan jij…

 • de skills ontwikkelen die jij wilt
 • je cv opbouwen
 • ervaring opdoen
 • nieuwe mensen ontmoeten
 • je netwerk vergroten
 • een goed gevoel krijgen en aan anderen overbrengen
 • jouw bijdrage leveren aan de samenleving
 • je vrolijker, gezonder en gelukkiger voelen
 • jouw dag invullen of er structuur aan geven

Waarom vrijwillige inzet? Daarom dus!


 


WAT DOEN WIJ

 • We geven (online) gastlessen/workshops aan jongeren
 • We staan op (online) festivals of nemen deel aan (online) events met jongeren
 • We maken vlogs en blogs over jonge vrijwilligers en organisaties
 • We plaatsen toffe filmpjes, foto’s en info op social media
 • We geven advies en (online) trainingen aan organisaties hoe zij jonge vrijwilligers kunnen werven en begeleiden
 • We helpen jongeren met het vinden van leuk vrijwilligerswerk via de vacaturebank van iDOE en via ons eigen netwerk
 • We denken mee met initiatieven of idee├źn rondom jongerenparticipatie en vrijwillige inzet

 


VACATUREBANK

Jong iDOE maakt gebruik van de vacaturebank van iDOE om te matchen. Dus je kan ook direct vacatures zoeken of plaatsen! iDOE biedt haar online vacaturebank aan voor het matchen van vrijwilligers en non-profit organisaties in Leiden, Oegstgeest e.o. Bezoek onze vacaturebank en doe inspiratie op! Schrijf je vrijblijvend in als vrijwilliger en als je iets ziet wat je aanspreekt, kun je eenvoudig online reageren. Zo kom je rechtstreeks met de organisatie zelf in contact. Of ben je een non-profit organisatie en zoek je vrijwilligers? Maak een profiel aan en zet jouw vrijwilligersvacatures vrijblijvend op onze vacaturebank! Bekijk hier de vacaturebank.


CONTACTPUNT

Ons Contactpunt aan de Nieuwstraat 4 in Leiden is tot in ieder geval 19 januari gesloten. 
We gaan graag online/telefonisch met je in gesprek bij ons Contactpunt over al jouw vragen rondom of zoektocht naar vrijwilligerswerk. Per mail kan je ons bereiken via contact@i-doe.nl. Bellen of Whatsapp via 06-82252963. We zijn bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 12:00 en 16:00 uur. Lotte en Aïda helpen je graag!


SAMENWERKEN

Ben jij een organisatie die samen wil werken met Jong iDOE?
Dat kan! Heb jij jongeren die zich vrijwillig willen inzetten, of zoek jij jonge vrijwilligers of heb je een ander idee om samen te werken? Neem contact op met Lotte via Lotte@i-doe.nl of 06-82252963 en dan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. We maken heel graag kennis met je!


Ben jij een jongerenorganisatie of vereniging en heb je behoefte aan bepaalde producten, diensten of kennis? Laat je helpen door maatschappelijk betrokken ondernemers en plaats je oproep op het digitale Beursplein van MBO71.Jong iDOE en SOL zijn partners in Leiden. SOL verzorgt het jeugd- en jongerenwerk in Leiden. Zij bieden activiteiten aan voor de leeftijd 0 – 24 jaar en hun opvoeders. Je kan hen ook vinden op de Leidse straat in gifgroene kleding! SOL heeft een groot netwerk van jongeren en wij als Jong iDOE hebben het netwerk van organisaties die jongeren zoeken. Samen verbinden wij jongeren en organisaties in Leiden!
SOL is onder andere te vinden in hun locatie aan de Nieuwstraat 7 in Leiden. Voel je welkom om langs te komen voor een praatje! Check hier hun website.


Jong iDOE werkt regelmatig samen met de Community Engagement Service (CES) van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Dit platform richt zich op het informeren, adviseren en begeleiden van studenten richting relevante (extra-curriculaire) werkervaring, met een belangrijke focus op vrijwilligerswerk. Lees er hier meer over.


Jong iDOE werkt samen met MBO Rijnland en biedt praktijkervaringsplekken aan de scholieren. Zo kunnen zij zich ontwikkelen in de skills die zij willen, richting hun carri├Ęre. Lees hier meer over MBO Rijnland in Leiden.


Stichting MOVE en Jong iDOE slaan de handen ineen om zoveel mogelijk jongeren te ondersteunen om zich maatschappelijk in te zetten. MOVE zet zich in voor kinderen en jongeren van 10-16 jaar die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Check hier hun website.


STAD Leiden en Jong iDOE werken samen om jongeren te helpen bij het doen van projecten en vrijwillige inzet. STAD is een jongerenorganisatie in Leiden die toffe projecten ontwikkelt met jongeren. STAD fixt het met jou! Check hier hun website. Jong iDOE team 

  Lotte Burgmeijer – Projectco├Ârdinator 
Lees hier meer over Lotte!

Merel Rem – Vrijwilliger 
Lees hier meer over Merel!

 

A├»da Reij – Vrijwilliger
Lees hier meer over Aïda!

 

Robin Groen – Vrijwilliger 
Lees hier meer over Robin!


Roos Groen – Vrijwilliger
Lees hier meer over Roos!Lena Hering – Stagiaire 
Lees hier meer over Lena!

 

Salima, Necla, Andrew en Andrea 
– Stagiaires┬á
Lees hier meer over hen!

Wat vinden JONGEREN van hun VRIJWILLIGERSWERK?

Reviews

“Ik doe eens per week vrijwilligerswerk voor een paar uurtjes bij Klapstuk Speel-o-theek, en ben daar heel blij. De andere vrijwilligers zijn allemaal heel gastvrij en ik voel me daar al helemaal thuis. Bedankt voor deze geweldige ervaring!”
– Maria, 14 jaar

“Een hele prettige samenwerking. Het was heel leuk dat Lotte van Jong iDOE ons benaderde met de vraag of er jonge vrijwilligers nodig waren bij de komende events. Ze nam ook het werk uit handen door de vacature voor mij op de vacaturebank te plaatsen en te promoten via social media.”
– Esther Geradts van RAP

“Vrijwilligerswerk doen als notulist bij de cli├źntenraad van Huis op de Waard is nieuw, leerzaam en uitdagend. Nieuwe dingen leren vind ik geweldig! Ook heb ik heel aardige collega’s, wat het vrijwilligerswerk heel leuk maakt om te doen.”
– Vrijwilliger, 20 jaar

Vlogs!

Benieuwd naar vrijwilligerswerk in en rondom regio Leiden? Bekijk de vlogs en video’s op ons Youtubekanaal met onder andere:

Is iDOE jongerenproof? Ontdek het in dit filmpje. Wil je meer filmpjes zien van ÔÇśSTADÔÇÖ en jongeren die zich vrijwillig inzetten in Leiden? Check het hier.

Inschrijven nieuwsbrief!