Jong iDOE / jongeren en vrijwillige inzet

Welke skills wil jij inzetten om jouw stad nog leuker te maken?

Heel veel jongeren zetten zich al vrijwillig in in hun stad, doe jij ook mee?

JongiDOE is er om alle jongeren in de regio te enthousiasmeren om zich vrijwillig in te zetten. Er zijn veel vacatures waar jongeren voor nodig zijn, en wij geloven er in dat het goed voor je ontwikkeling is om vrijwilligerswerk te doen!

Als je je vrijwillig inzet bij een van de honderden initiatieven en organisaties, dan doe je aan cv-building, doe je ervaring op in je studierichting of werk en vergroot je je netwerk. Daarnaast geeft het je een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen of impact te maken in de samenleving. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je van vrijwillige inzet relaxter, vrolijker en gezonder wordt.

Interesse? Bezoek onze vacaturebank

Ga naar de vacatures en doe inspiratie op. Je kunt zelf filteren op type activiteit, doelgroep, stadsdeel, en nog veel meer. Schrijf je vrijblijvend in als vrijwilliger en als je iets ziet wat je aanspreekt, kun je eenvoudig online reageren. Zo kom je rechtstreeks met de organisatie zelf in contact.

Voor meer informatie over vrijwillige inzet kun je ook naar ons Open Contactpunt komen naast het café in Centrale Bibliotheek op dinsdag en donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur (Nieuwstraat 4 te Leiden) of stuur een mail naar contact@i-doe.nl.

Zoek je iets voor jouw Maatschappelijke Stage (MaS)?

Op de vacaturebank zijn er genoeg plekken te vinden die geschikt zijn voor jouw Maatschappelijke Stage op de middelbare school. Weet je niet waar je moet beginnen of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Studeer je in Leiden aan de Universiteit? Zet je talenten in voor een ander!

Niet alleen betaald werk voegt iets toe aan jouw skills-set, ook vrijwilligerswerk draagt bij aan jouw ontwikkeling als Young Professional. JongiDOE werkt nauw samen met de Universiteit Leiden en hun platform Community Engagement Service (CES), waarbij vraag en aanbod van maatschappelijke organisaties en studenten op elkaar afgestemd worden. CES maakt gebruik van onze vacaturebank. Klik hier voor meer informatie over CES.

Welke vorm van vrijwillige inzet past bij jou?

Doe de vrijwilligerstest en na afloop zie je direct vacatures die passen bij jouw talenten en interesses.

JongiDOE

JongiDOE zorgt op allerlei manieren voor dat jongeren meer te weten komen over vrijwillige inzet:

  • We geven gastlessen op MBO Rijnland, Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden
  • We staan op festivals om jongeren aan te spreken en te enthousiasmeren
  • We maken social media campagnes
  • We geven trainingen aan organisaties hoe zij jongere vrijwilligers kunnen werven en begeleiden
  • We helpen jongeren met het vinden van leuke vacatures via de samenwerking met de scholen en op ons Open Contactpunt
Onze partners zijn:

MBO Rijnland, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, Sol Leiden, Fonds1818,

Helpen bij de missie van JongiDOE om jongeren enthousiast te maken voor vrijwillige inzet?

We hebben stageplekken en vrijwilligersplekken binnen JongiDOE waar je werkervaring op kan doen en diverse competenties en vaardigheden kan leren. Interesse? Neem contact op via contact@i-doe.nl, mail je cv, je motivatie en vanuit welke invalshoek je ons team wilt versterken, we maken graag kennis met je!

Vlog #6 – Mee met Karaokenight

Check alle vlogs en video’s op ons Youtube kanaal

Benieuwd naar vrijwilligerswerk in en rondom regio Leiden? Bekijk de vlogs en video’s op ons Youtubekanaal met onder andere:

Is i-doe jongerenproof? Ontdek het in dit filmpje. Wil je meer filmpjes zien van ‘STAD’ en jongeren die zich vrijwillig inzetten in Leiden? Check het hier.

Inschrijven nieuwsbrief!