Jongeren en vrijwillige inzet


Bekijk onze nieuwe INSTAGRAM pagina!

 

Wij zoeken jou!

Vacature vrijwilliger bij Jong iDOE

Vacature stage HBO/WO bij Jong iDOE

 

Waarom vrijwillige inzet?
Heel veel jongeren (van middelbare scholieren tot masterstudenten) in en rond de stad Leiden zetten zich al vrijwillig in, doe jij ook mee? Leiden heeft veel vrijwilligersvacatures waar jongeren voor nodig zijn, en wij geloven er in dat het goed voor je ontwikkeling is om vrijwilligerswerk te doen! Als je je vrijwillig inzet kan jij de skills ontwikkelen die jij wilt, doe je aan cv-building, doe je ervaring op in je studierichting of werk en vergroot je je netwerk. Daarnaast geeft het je een goed gevoel om iets voor een ander te betekenen en/of impact te maken in de samenleving. Bovendien blijkt uit onderzoek dat je van vrijwillige inzet vrolijker, gezonder en gelukkiger wordt. Waarom vrijwillige inzet? Daarom dus.

 

Wat doet Jong iDOE?
Jong iDOE informeert en enthousiasmeert jongeren tussen de 14 en 27 jaar over en matcht hen aan vrijwillige inzet in Leiden. Jong iDOE vormt een enthousiast en divers jongerenteam met stagiaires en vrijwilligers. Dit jongerenteam gaat aan de slag met allerlei activiteiten in Leiden, met de missie om zoveel mogelijk jongeren aan te spreken en te activeren tot vrijwillige inzet.

  • We geven (online) gastlessen/workshops op middelbare scholen, MBO Rijnland, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden en aan geïnteresseerde jongeren
  • We staan op (online) festivals of nemen deel aan (online) events met jongeren
  • We maken vlogs en blogs over jonge vrijwilligers en organisaties waar zij werken, of over events rondom jongeren en vrijwillige inzet
  • We maken social media campagnes en berichten
  • We geven advies en (online) trainingen aan organisaties hoe zij jonge vrijwilligers kunnen werven en begeleiden
  • We helpen jongeren met het vinden van leuk vrijwilligerswerk via de vacaturebank van iDOE en via ons eigen netwerk
  • We denken mee met initiatieven of ideeën rondom jongerenparticipatie en vrijwillige inzet

 

Ben jij een jongere en wil je deel worden van het jongerenteam van Jong iDOE?
Dat kan! We hebben stageplekken en vrijwilligersplekken binnen Jong iDOE waar je werkervaring op kan doen en diverse skills kan ontwikkelen, zoals communicatieve en presentatie skills. Bekijk ze hier:

Deze stage- of vrijwilligersplek biedt heel veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven. Ook is jouw tijdsinzet flexibel en gaan we uit van hoeveel uren jij erin wilt steken. 

Interesse? Neem contact op met Lotte via lotte@i-doe.nl of 06-82252963, mail je cv, je motivatie en vanuit welke invalshoek je ons team wilt versterken. We maken heel graag kennis met je!

 

Ben jij een organisatie die samen wil werken met Jong iDOE?
Ook dat kan! Heb jij jongeren die zich vrijwillig willen inzetten, of zoek jij jonge vrijwilligers of heb je een ander idee om samen te werken? Neem contact op met Lotte via Lotte@i-doe.nl of 06-82252963 en dan bespreken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. We maken heel graag kennis met je!

Jong iDOE maakt gebruik van de vacaturebank van iDOE om te matchen
Dus je kan ook direct vacatures zoeken of plaatsen! iDOE biedt haar online vacaturebank aan voor het matchen van vrijwilligers en non-profit organisaties in Leiden, Oegstgeest e.o. Bezoek onze vacaturebank en doe inspiratie op! Schrijf je vrijblijvend in als vrijwilliger en als je iets ziet wat je aanspreekt, kun je eenvoudig online reageren. Zo kom je rechtstreeks met de organisatie zelf in contact. Of ben je een non-profit organisatie en zoek je vrijwilligers? Maak een profiel aan en zet jouw vrijwilligersvacatures vrijblijvend op onze vacaturebank! Bekijk hier de vacaturebank.

MBO71
Ben jij een jongerenorganisatie of vereniging en heb je behoefte aan bepaalde producten, diensten of kennis? Laat je helpen door maatschappelijk betrokken ondernemers en plaats je oproep op het digitale Beursplein van MBO71.

Contactpunt
Voor meer informatie en advies rondom vrijwillige inzet (voor vrijwilligers en organisaties) kun je ook naar ons Contactpunt komen op dinsdag of donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur (Nieuwstraat 4 Leiden).

Jong iDOE en SOL zijn partners in Leiden
SOL verzorgt het jeugd- en jongerenwerk in Leiden. Zij bieden activiteiten aan voor de leeftijd 0 – 24 jaar en hun opvoeders. Je kan hen ook vinden op de Leidse straat in gifgroene kleding! SOL heeft een groot netwerk van jongeren en wij als Jong iDOE hebben het netwerk van organisaties die jongeren zoeken. Samen verbinden wij jongeren en organisaties in Leiden!
SOL is onder andere te vinden in hun locatie aan de Nieuwstraat 7 in Leiden. Voel je welkom om langs te komen voor een praatje! Check hier hun website.

Samenwerking met FSW Universiteit Leiden
Jong iDOE werkt regelmatig samen met de Community Engagement Service (CES) van de Faculteit Sociale Wetenschappen. Dit platform richt zich op het informeren, adviseren en begeleiden van studenten richting relevante (extra-curriculaire) werkervaring, met een belangrijke focus op vrijwilligerswerk. Lees er hier meer over.

Samenwerking met MBO Rijnland
Jong iDOE werkt ook nauw samen met MBO Rijnland en biedt praktijkervaringsplekken aan de scholieren. Zo kunnen zij zich ontwikkelen in de skills die zij willen, richting hun carrière. Lees hier meer over MBO Rijnland in Leiden.

Vlog #6 – Mee met Karaokenight

Check alle vlogs en video’s op ons Youtube kanaal!

Benieuwd naar vrijwilligerswerk in en rondom regio Leiden? Bekijk de vlogs en video’s op ons Youtubekanaal met onder andere:

Is iDOE jongerenproof? Ontdek het in dit filmpje. Wil je meer filmpjes zien van ‘STAD’ en jongeren die zich vrijwillig inzetten in Leiden? Check het hier.

Inschrijven nieuwsbrief!