Waarderingsactie vrijwilligers

Vrijwilligerswerk doe je niet voor de centen. Vrijwilligerswerk doe je vanuit je hart omdat je er blij van wordt om mensen en verenigingen een handje te helpen of om jouw stad, wijk of straat en de natuur een stukje mooier te maken.

Toch vinden we bij iDoe dat jouw vrijwilligerswerk niet ongemerkt mag blijven. Jaarlijks zijn er met jou in en om Leiden nog 40.000 vrijwilligers in de weer. En daar zijn de gemeente Leiden en iDoe heel blij mee.

Dankzij jouw inzet genieten we van vele culturele en sportieve evenementen, wandelen we door een steeds groenere stad, kunnen kinderen in speeltuinen spelen en worden buurten leuker. Maar ook worden nieuwkomers en zelfs toeristen in de stad wegwijs gemaakt. Als dank voor alle inzet organiseert iDoe ieder jaar weer een vrijwilligerswaarderingsactie.

Via mailingen, de Stadskrant, social media en onze website maken wij iedereen er in het najaar op attent dat ze een voucher kunnen aanvragen.

Wat doet iDoe?

  • Matchen: we matchen (potentiële) vrijwilligers en organisaties met het doel alle vrijwilligersvacatures te vervullen en de mensen op de best passende plek te plaatsen.
  • Workshops/trainingen/thema en netwerkbijeenkomsten: we organiseren en verzorgen trainingen, workshops en themabijeenkomsten voor vrijwilligers, beroepskrachten, door vrijwilligers en beroepskrachten vanuit iDoe en Verder.
  • Informatie & advies: we ondersteunen organisaties en vrijwilligers bij allerlei vraagstukken rondom het werken met vrijwilligers of het doen van vrijwilligerswerk.
  • Promotie: we promoten en waarderen vrijwillige inzet middels cadeau-acties, campagnes, verhalen en evenementen.
  • Maatschappelijk betrokken ondernemen: we koppelen maatschappelijke organisaties en bedrijven aan elkaar om maatschappelijk betrokken samen te werken en inspireren hen met voorbeelden uit de stad. Daarnaast proeven medewerkers van bedrijven zo aan vrijwilligerswerk waardoor we deze doelgroep uitdagen zich vaker vrijwillig in te zetten.
  • Iedereen doet mee (sociale activering): we willen dat iedereen meedoet in de samenleving en dat kan met vrijwilligerswerk. We bieden trajecten aan om je te begeleiden naar vrijwilligerswerk. Hierdoor bouw je een ritme op, ontdek je waar je goed in bent en wat je leuk vindt, doe je werkervaring op en/of leer je nieuwe mensen kennen. We ondersteunen organisaties in de begeleiding.
Inschrijven nieuwsbrief!